Ingredients:
- Mig quilo de farina de força
- Mitja tassa de sucre
- 1 ou
- 2 cullerades de mantega
- 25 gr. de llevat fresc
- Un quart de litre de llet
- 2 cullerades de mel
- 1 pessic de sal
Elaboració:
- Mesclem en un bol el llevat esmicolar i la farina tamisada, afegim l'ou i barregem.
- Afegim la llet temperada i barregem.
- Posem el sucre, la mel i sal, i tornem a barrejar. Finalment, afegim la mantega i pastem la massa uns 20 minuts i fins que la massa estigui suau.
- Fem una bola amb la massa i la deixem reposar en un bol enfarinat. Taparem el bol amb un drap, unes 2 hores o fins que la massa dupliqui la seva mida.
- Traiem la massa del bol, l'aixafem amb els dits i la tallem en 16 trossos i cada tros serà un pa de llet.
- Estenem cada tros de la massa amb un corró en un taulell enfarinat i li donem forma de rectangle arrodonit, tipus brioix d'1 cm. de gruix. En un dels costats, farem 3 talls longitudinals, com si fossin serrells.
- Posarem els brioixos amb uns 2 o 3 cm de distància entre un i altre, sobre paper vegetal en una reixeta de forn i els pinzellem amb una mica de llet, i els deixarem reposar 30 minuts, mentre escalfem el forn a 180°.
- Courem els pans al forn de 10 a 15 minuts o fins que tinguin un color daurat. Retirem els pans del forn i els deixarem reposar fins que estigui temperats i llestos per començar a menjar.