Com prevenir la dermatitis de bolquer

La dermatitis de bolquer provoca moltes molèsties i s'origina per la humitat constant que hi ha a la pell que està en contacte amb el bolquer

La dermatitis de bolquer, o eritema, es produeix quan la pell que està sota el bolquer s'irrita i es torna vermella. La dermatitis de bolquer provoca moltes molèsties i s'origina per la humitat constant que hi ha a la pell que està en contacte amb el bolquer. Així la zona de les natges és o es desencadena l'eritema pel contacte prolongat amb l'orina o amb femta líquida. Durant la dermatitis que pot ser de lleu a severa, es poden formar puntets vermells i granets blancs. En aquests punts vermells es poden produir algunes taques de color vermell més intens.

La dermatitis de bolquer pot arribar a esquerdar la pell i que el nen o nena experimenti dolor quan es fa una higiene a la zona. Per aquest motiu hem de ser molt curosos a l'hora de fer les cures a la zona i tenir paciència amb el petit o petita. Tot i això, no és una infecció greu. La dermatitis desapareix amb les cures apropiades i es requereixen alguns dies.


Que podem fer per prevenir la dermatitis de bolquer?

  1. Canviar el bolquer sovint, perquè la pell estigui el menys temps possible amb la humitat. Informa't sobre els bolquers reutilitzables o ecològics.
  2. No fer servir productes agressius per a la higiene de la pell. 
  3. Fer servir sabons específics per a nens.
  4. Hem d'assecar molt bé la pell del bebè després del bany i sobretot després de cada vegada que rentem les zones en contacte amb el bolquer.
  5. En general hem de cuidar la pell de l'infant, fins i tot quan la irritació hagi desaparegut, ja que la zona normalment és vulnerable. Una bona opció és diluir civada col·loidal en l'aigua del bany, ja que hidrata i evita la picor i el malestar.
  6. Si les zones vermelles es manifesten freqüentment, es pot deure a una al·lèrgia a algun component dels bolquers que utilitzeu habitualment. En cas que això ocorreguí, el millor és canviar de marca del bolquer, ja que no tots tenen la mateixa composició.
Més informació