Si sou dels qui us agrada innovar i trobar noves propostes i jocs per a sorprendre a les vostres criatures, l'activitat d'avui us anirà com anell al dit.
En aquest cas, reutilitzarem les capsetes de plàstic de dins dels ous de xocolata, per a preparar un joc de relació que podreu adaptar a tants continguts com us arribi la imaginació.
A més, qui diu que no a una mica de xocolata? ;)
L'activitat que us proposo va dirigida principalment a nens i nenes d'Educació Infantil, sobretot de la segona etapa, tot i així segur que podeu trobar més aplicacions per a nens una mica més grans.
Es tractaria d'anar recopilant la capseta de plàstic dels típics ous de xocolata i quan en tinguem uns quants, aprofitar-los per a fer l'activitat.
Necessitarem:
- Capsetes de plàstic dels ous de xocolata
- Tisores
- Retolador permanent
Com ho preparem?
El primer pas, després d'haver-nos cruspit la xocolata, serà separar la part de dalt de la de baix. Hi ha algunes capsetes que van enganxades així que com veuràs a la foto següent, ho he hagut de tallar.
Després ve la part creativa, podeu decidir muntar el joc per repassar el reconeixement de les grafies i llegir o dedicar-lo a operacions numèriques.
El que es tracta és de posar a la part superior una suma, una lletra o una paraula, que vagi relacionada amb el número, la lletra o la paraula de la part de baix.
Com hi juguem?
OPCIÓ 1.
Podem tenir totes les meitats separades i que individualment o per parelles vagin enganxant i relacionant la part de la capseta de dalt amb la de baix.
A més, si estem treballant operacions numèriques, podem demanar-los-hi que posin a dins de la capseta X granets de cigrons o de llenties, segons quin sigui el resultat d'aquella operació.
OPCIÓ 2.
Si teniu un grup o són una mica més grans, podeu fins i tot repartir una part de l'ou a cada infant i que busqui la seva parella entre els altres companys de l'aula.
A la fotografia podeu veure alguns exemples que he fet però aquí teniu més idees:
- Operació numèrica - Resultat
- Operació numèrica - Resultat escrit en lletres o altres idiomes
- Taca de color - Taca de color
- Taca de color - Nom del color en l'idioma que vulgueu
- Forma geomètrica - Forma geomètrica
- Forma geomètrica - Nom de la forma en l'idioma que vulgueu
- Lletra de Pal - Lletra minúscula
- Lletra de pal - Lletra lligada / Lletra d'impremta
- Lletra de pal/minúscula/lligada - Paraula que comença per aquella lletra
- Paraula d'un camp semàntic - Paraula del mateix camp semàntic
- Animal en català - Animal en anglès
- Imatge d'animal - Nom de l'animal
- .
És un recurs que com veieu podeu utilitzar amb moltíssims continguts diferents, a més, és ràpid de preparar, no embrutem massa i a part de raonar fan anar les mans, busquen i comenten amb els seus companys. Ah! i reutilitzem!