El 25 de desembre la majoria de les taules catalanes serveixen la tradicional sopa de galets per dinar. Un menú molt especial per a les festes que a més de combatre el fred, allarga les sobretaules en companyia de la família.
Ingredients per fer un bon caldo:
- 1 cuixa de gallina
- 2 cuixes de pollastre
- 1 carcassa de pollastre
- 1 os de pernil
- 1 os de genoll de vedella
- 6 pastanagues
- 1 porro tallat en un parell de trossos
- 1 ceba
- Api al gust
- 2 naps
- 1 xirivia
- 3 litres d'aigua mineral
- Cigrons cuits
- Sal al gust
Ingredients per farcir els galets:
- Primerament necessitem galets. Hauran de ser una mica grossos per poder-los farcir amb comoditat
- Uns 300 g de carn picada (porc i vedella)
- Julivert picat
- 1/2 llesca de pa remullat en llet
- 1 ou
- Sal al gust
Així és com heu de fer el caldo:
- Posa tota la carn a bullir en dos litres d'aigua, si l'aigua és mineral, quedarà un caldo més fi de gust. Una vegada arrenqui el bull, cou a foc mitjà uns 45 minuts i retira el greix que sura sobre el bullit.
- Afegiu les verdures netes i la sal al gust 30 minuts més.
- Si us agraden els cigrons, és el moment d'afegir-los i fer-los mitja hora més.
- Reservar el caldo.
Com preparar els galets:
- Barreja la carn picada amb el julivert, el pa i l'ou.
- Farceix cada galet amb una mànega, una bossa de plàstic amb un forat a la punta o amb les mans.
- Posa el caldo al foc i quan bulli, tira els galets i fes-los els minuts indicats al paquet de pasta.
- I ja està preparat per menjar, es poden acompanyar de la carn d'olla, a més de cigrons i ou dur.