Prepara uns galets en família pel 25 de desembre

La sopa de galets és el plat típic que es menja tradicionalment a les llars catalanes

El 25 de desembre la majoria de les taules catalanes serveixen la tradicional sopa de galets per dinar. Un menú molt especial per a les festes que a més de combatre el fred, allarga les sobretaules en companyia de la família.
 

 


Ingredients per fer un bon caldo: 

  • 1 cuixa de gallina
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1 carcassa de pollastre
  • 1 os de pernil
  • 1 os de genoll de vedella
  • 6 pastanagues
  • 1 porro tallat en un parell de trossos
  • 1 ceba
  • Api al gust 
  • 2 naps
  • 1 xirivia
  • 3 litres d'aigua mineral
  • Cigrons cuits
  • Sal al gust


Ingredients per farcir els galets:

  • Primerament necessitem galets. Hauran de ser una mica grossos per poder-los farcir amb comoditat
  • Uns 300 g de carn picada (porc i vedella)
  • Julivert picat
  • 1/2 llesca de pa remullat en llet
  • 1 ou
  • Sal al gust


Així és com heu de fer el caldo:

  • Posa tota la carn a bullir en dos litres d'aigua, si l'aigua és mineral, quedarà un caldo més fi de gust. Una vegada arrenqui el bull, cou a foc mitjà uns 45 minuts i retira el greix que sura sobre el bullit.
  • Afegiu les verdures netes i la sal al gust 30 minuts més.
  • Si us agraden els cigrons, és el moment d'afegir-los i fer-los mitja hora més.
  • Reservar el caldo. 


Com preparar els galets:

  • Barreja la carn picada amb el julivert, el pa i l'ou.
  • Farceix cada galet amb una mànega, una bossa de plàstic amb un forat a la punta o amb les mans.
  • Posa el caldo al foc i quan bulli, tira els galets i fes-los els minuts indicats al paquet de pasta.
  • I ja està preparat per menjar, es poden acompanyar de la carn d'olla, a més de cigrons i ou dur.
Més informació