Recepta de croquetes de bolets i patata

Les croquetes amb patata són més senzilles de preparar que les croquetes clàssiques

Si a casa sou fanàtics de les croquetes, entre les receptes que publiquem, aquesta vegada, us compartim una recepta de croquetes feta de patata i bolets, és a dir sense beixamel.

Ingredients per unes 35 croquetes:
Per a la massa de patata

  • 1 kg de patates
  • 40 g de mantega
  • 1 ou
  • 120 g de bolets frescos o congelats 
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre al gust


Per a l'arrebossat 

 
  • Pa ratllat 
  • 2 ous batuts
  • Oli d'oliva verge per fregir


Elaboració:

  1. Saltarem els bolets tallats fins que quedin tous i reservarem.
  2. Pelarem i rentarem les patates i les bullirem fins que estiguin tendres. Les passarem per un passapuré i afegir la mantega. Batrem l'ou, salpebrem i afegirem els bolets escorreguts d'oli i els barrejarem.
  3. Començarem a fer croquetes a mà, fent pilotetes, una a una. Una vegada s'hagi ressecat la superfície de cada pilota, la passarem pel pa ratllat, l'ou batut i un altre cop pel pa ratllat. Així quedaran més cruixents.
  4. Escalfarem l'oli d'oliva verge en una paella petita i fonda i fregirem les croquetes d'una en una fins que estiguin daurades.