Les meves filles no són gaire golafres, de seguida que mengen queden tipes, per això intento que el que mengen sigui ben nutritiu. El púding té de positiu que té moltes proteïnes (de l'ou), però malauradament també porta sucre, per tant convé moderar-ne el consum.
El que més m'ha agradat d'aquesta recepta és que ens serveix per aprofitar -i molt ben aprofitades- aquelles restes d'algun pa de pessic o magdalenes seques que de vegades queden mig oblidades per algun racó de la cuina. El toc de l'anís queda boníssim, però evidentment en podeu prescindir si creieu que no agradarà.
Aquesta recepta és adaptada del llibre "Magdalenas" que han fet els autors del blog Webos Fritos (que us recomano).
Ingredients:
- 3 ous grans
- 100 gr de sucre
- 350 gr de llet evaporada
- 20 gr de licor d'anís (opcional)
- 250 gr (aprox) de pa de pessic o magdalenes seques
Preescalfem el forn a 180ºC amb escalfor a dalt i a baix.
Posem els ous i el sucre en un bol i ho batem amb unes varetes de cuina enèrgicament durant uns minuts. Hi afegim la llet evaporada i l'anís i ho barregem bé.
Esmicolem el pa de pessic: això els agradarà molt fer-ho als nens, amb les mans ben empastifades! Ho afegim a la mescla d'abans i ho deixem reposar uns 15 minuts.
Posteriorment repartim la barreja en 6 cassoletes de flam i ho fiquem al forn al bany maria durant 55 minuts. Passada aquesta estona podem comprovar si està cuit punxant-hi un escuradents que ha de sortir net o amb algunes molles.
Ho deixem refredar i ho servim, o ho guardem a la nevera per quan ho vulguem servir. Unes postres de luxe!