Així pots fer uns deliciosos alfajores

Pren nota de com fer alfajores, el típic dolç argentí que es consumeix a tot el món

Ingredients:

  • 300 g de farina
  • 200 g de farina de blat de moro
  • 200 g de mantega
  • 150 g de sucre glaç
  • 3 ous 
  • 1,5 culleradetes de llevat en pols
  • Ratlladura de pell de llimona
  • MIg pot de dolç de llet
  • Coco ratllat 


Elaboració: 

  • Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol bat el sucre glaç amb la mantega a temperatura ambient i afegeix únicament els tres rovells d'ou, un a un.
  • A la crema resultant posa la ratlladura de llimona i incorpora les farines i el llevat. Fes una bola amb la massa, i si et queda molt seca pots afegir unes gotes de llet, però si queda enganxosa afegeix farina. Filma el bol i deixa-ho reposar a la nevera 15 minuts.
  • Un cop passat el temps, estira la massa i tallar amb un motlle amb el diàmetre que vulguis, es poden fer diferents mides.
  • Posa els alfajores sobre un paper de forn a la safata i cou uns 12 minuts i tenint en compte que no han d'arribar a daurar-se, ja que la massa ha de quedar d'un color clar.
  • Deixar refredar els aljafores sobre una reixeta i farceix-los amb dolç de llet. A l'exterior els pots decorar amb coco, sucre glaç o banyar-los amb xocolata.
     
Més informació