La recepta que us proposo avui és d'aquelles que sorprenen de tan senzilla i versàtil que és. És un sopar que podeu improvisar amb allò que tingueu a la nevera i adaptar molt fàcilment al vostre gust. Es tracta d'una pizza o panini que podeu tenir enllestit en uns deu minuts i que els nens i nenes poden fer pràcticament tots sols (fins el moment d'enfornar, és clar).
Jo us proposo una versió molt senzilla, amb tonyina, però hi podeu posar tot allò que us agradi: gambes cuites, salsitxes de Frankfurt, tomàquets cirera, cansalada o bacon, trossets de mozzarella o altre formatge, pernil Simplement tingueu la precaució de posar-hi ingredients que ja estiguin cuits perquè les pizzetes estaran poca estona al forn, només per escalfar-se. El tomàquet també ha d'estar ja fregit (casolà o industrial), perquè sinó perdrà molta aigua i estovarà el pa.
Ingredients:
- Pa del tipus Thins o Flats (Bimbo)
- Tomàquet fregit
- Tonyina de llauna (o qualsevol altre ingredient que us agradi)
- Formatge ratllat
- Orenga i alfàbrega
Posem el forn a escalfar a 200ºC.
Posem a la safata de forn els panets oberts i els untem amb la salsa de tomàquet.
Hi afegim la tonyina (que haurem separat de l'oli o liquid de conserva) i al damunt el formatge ratllat i les espècies (al gust).
Ho enfornem 5 minuts amb gratinat suau, controlant el temps. De seguida que el formatge estigui fos o comenci a enrossir ja es pot treure.
Bon profit!!