Fes hummus i incrementa la ingesta de llegums de la família

L’èxit de l’hummus rau en què es fàcil de cuinar, econòmic i una bona manera de menjar llegums

L’hummus és un plat tradicional i originari d’orient que en els darrers anys s’ha anat instal·lant en les cuines de mig món. L’èxit de l’hummus rau en el fet que és fàcil de cuinar, molt econòmic i és una bona manera que els nens i nens mengin llegums sense pensar que n’estan menjant.

L’hummus es pot presentar com a primer plat, simplement acompanyar amb verdures crues per sucar, es pot estendre sobre un pa de pita o utilitzar com a salsa sobre les amanides de fulla verda, les amanides de pasta o les amanides de llegums, entre altres.

Una recepta de molts països

Aquest plat és atemporal i el preparen durant tot l’any a Grècia, Turquia, Israel i Xipre, entre altres països, encara que adaptat als ingredients propis de cada regió. De receptes n’hi ha moltes com algunes que afegeixen un toc de canyella i un altre d’olives negres, una preparació que tira més cap a Grècia que cap al Líban.

Ingredients:

 
  • 400 grams de cigrons cuits
  • Mig all
  • 2 cullerades de tahina
  • Suc de mitja llimona
  • Comí al gust
  • Sèsam
  • Sal
  • 50 ml d’aigua
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Pebre vermell dolç

Elaboració:

La recepta per elaborar l’hummus únicament té tres passos:

  1. Afegir tots els ingredients, a excepció de l’oli i el pebre vermell.
  2. Tritura-ho tot junt.
  3. Posa l’hummus en un bol, afegeix l’oli i el pebre vermell.

Altres receptes d’hummus: llenties i remolatxa

Si ja ets un expert o experta en fer hummus, també pots innovar amb altres receptes d’aquest plat. L’hummus de llenties o el de remolatxa també són molt fàcils de fer i econòmics. L’hummus de llenties es fa igual que l’hummus tradicional però s’han de canviar els cigrons per llenties.

Per fer l’hummus de remolatxa, el que hem de fer se la recepta original idèntica, però afegint un tros de remolatxa cuita al gust, si ens agrada molt en posarem més i si no una mica menys, ja que la remoltxa té un gust molt potent i triturar-la amb tots els ingredients.