Ingredients:
Per la massa mare:
- 140 grs. de farina de força
- 30 grs. de llevat de forner
- 80 grs. d'aigua temperada
Per a la coca:
- 500 grs. de farina de força
- La ratlladura de mitja llimona
- Mig quilo de crema pastissera
- 3 ous
- 90 grs. de mantega
- 10 grs. de sal
- 25 grs. de llevat de forner
- 90 grs. de sucre
- 75 ml. de llet
- Pinyons al gust
Per a la crema:
- 1 litre de llet sencera
- 200 grs. de sucre mòlt
- 70 grs. de maizena
- 6 rovells d'ou
- 20 grs. de mantega
- Canyella en branca i pell de llimona
- Sucre vainillat al gust
Elaboració:
De la crema:
- Posa al foc un cassó amb 750 ml. de llet amb la pell de llimona la canyella i el sucre vainillat. Remenarem fins que bulli i pararem el foc. Deixarem refredar.
- Posarem en un bol la resta de la llet freda i hi afegirem el sucre glaç i la maizena tamisats. Remenem bé i posem els ous seguint fins que s'integri tot.
- Un cop s'ha refredat la llet retirarem la canyella i la llimona i li afegirem la barreja feta de maizena i ous. Barregem tot i ho tornem al foc baix i sense deixar de remenar. Es començarà a espessir, però no hem de deixar de remoure. Quan aconseguim la textura desitjada, retirem de foc, li afegim la mantega a temperatura ambient i la integrem remenant.
- Un cop refredada, la guardarem a la nevera tapada.
De la coca:
- Farem la massa mare posant la farina, el llevat i l'aigua temperada en una pastadora, fins que quedi una massa homogènia. Quan la massa es desenganxi de les parets ja estarà llesta. La deixarem reposar a la pastadora, tapada amb un drap 30 minuts, fins que dobli el volum.
- Afegirem la llet, els ous, el sucre, la ratlladura de llimona i la sal i la pastarem de nou fins que s'integri.
- Tamisarem la farina i la pastarem set minuts i posteriorment afegirem la mantega, el llevat esmicolat i pastarem de nou 8 minuts més fins que es torni a desenganxar de les parets.
- Traurem la massa i li donarem la forma d'una bola. La taparem amb un drap deixant-la reposar 5 minuts.
- Posem oli i amb un corró estirarem la massa fins que agafi la forma desitjada. La posarem al forn fins que fermenti, el procés serà una hora perquè no li doni l'aire.
- Quan hagi fermentat li posarem oli per sobre i ho estendrem per tota la superfície. Amb la mà farem uns solcs diagonalment, perquè quedin uns quadrats.
- Amb una màniga pastissera omplirem els solcs amb la crema que hem fet i la deixarem acabar de fermentar un darrer cop tapada en un lloc tancat.
- Li posarem els pinyons i sucre al gust per sobre i ho posarem al forn preescalfat a 200 °C per dalt i per baix i la courem uns 25 minuts.