Fes una coca de crema de Sant Joan com si fossis un pastisser

Elabora una tradicional coca de Sant Joan

Ingredients:
Per la massa mare:

  • 140 grs. de farina de força
  • 30 grs. de llevat de forner
  • 80 grs. d'aigua temperada 


Per a la coca:

  • 500 grs. de farina de força
  • La ratlladura de mitja llimona
  • Mig quilo de crema pastissera 
  • 3 ous
  • 90 grs. de mantega
  • 10 grs. de sal
  • 25 grs. de llevat de forner
  • 90 grs. de sucre
  • 75 ml. de llet
  • Pinyons al gust


Per a la crema:

  • 1 litre de llet sencera
  • 200 grs. de sucre mòlt
  • 70 grs. de maizena
  • 6 rovells d'ou
  • 20 grs. de mantega
  • Canyella en branca i pell de llimona
  • Sucre vainillat al gust


Elaboració:
De la crema:

  1. Posa al foc un cassó amb 750 ml. de llet amb la pell de llimona la canyella i el sucre vainillat. Remenarem fins que bulli i pararem el foc. Deixarem refredar.
  2. Posarem en un bol la resta de la llet freda i hi afegirem el sucre glaç i la maizena tamisats. Remenem bé i posem els ous seguint fins que s'integri tot.
  3. Un cop s'ha refredat la llet retirarem la canyella i la llimona i li afegirem la barreja feta de maizena i ous. Barregem tot i ho tornem al foc baix i sense deixar de remenar. Es començarà a espessir, però no hem de deixar de remoure. Quan aconseguim la textura desitjada, retirem de foc, li afegim la mantega a temperatura ambient i la integrem remenant.
  4. Un cop refredada, la guardarem a la nevera tapada.


De la coca:

  1. Farem la massa mare posant la farina, el llevat i l'aigua temperada en una pastadora, fins que quedi una massa homogènia. Quan la massa es desenganxi de les parets ja estarà llesta. La deixarem reposar a la pastadora, tapada amb un drap 30 minuts, fins que dobli el volum.
  2. Afegirem la llet, els ous, el sucre, la ratlladura de llimona i la sal i la pastarem de nou fins que s'integri.
  3. Tamisarem la farina i la pastarem set minuts i posteriorment afegirem la mantega, el llevat esmicolat i pastarem de nou 8 minuts més fins que es torni a desenganxar de les parets.
  4. Traurem la massa i li donarem la forma d'una bola. La taparem amb un drap deixant-la reposar 5 minuts.
  5. Posem oli i amb un corró estirarem la massa fins que agafi la forma desitjada. La posarem al forn fins que fermenti, el procés serà una hora perquè no li doni l'aire.
  6. Quan hagi fermentat li posarem oli per sobre i ho estendrem per tota la superfície. Amb la mà farem uns solcs diagonalment, perquè quedin uns quadrats.
  7. Amb una màniga pastissera omplirem els solcs amb la crema que hem fet i la deixarem acabar de fermentar un darrer cop tapada en un lloc tancat.
  8. Li posarem els pinyons i sucre al gust per sobre i ho posarem al forn preescalfat a 200 °C per dalt i per baix i la courem uns 25 minuts.