Croquetes de verdures, una recepta fàcil i casolana

Les verdures, a més a més molt digestives, contenen variades vitamines com la C, E i àcid fòlic, molt bones per a nens i embarassades

Ingredients:

  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 2 alls
  • 1 litre de llet o beguda vegetal al gust
  • 4 cullerades de farina
  • Formatge ratllat
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • Julivert picat
  • Sal i oli


Elaboració:

  1. Pela les verdures i talla-les molt fines o passa-les pel ratllador, reserva.
  2. Pica la ceba, l'all i el julivert i els saltem en una paella amb oli calent i quan estiguin tendres, afegim les verdures i la sal a gust i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts.
  3. Quan estigui tot fet, afegim la farina tamisada perquè no es facin grumolls.
  4. A continuació podem la llet temperada, sense deixar de remenar, fins que s'aconsegueixi una barreja espessa.
  5. Posem el formatge ratllat i ho remenem tot i ho deixem refredar.
  6. Quan la massa estigui freda, ens oliem les mans, doneu forma a les croquetes, arrebossem amb l'ou batut i ho passem pel pa ratllat. Després ho fregim amb abundant oli calent.
  7. Retireu les croquetes de l'oli i deixeu-les escórrer en paper absorbent.