Ingredients:
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 carbassó
- 1 pebrot verd
- 2 alls
- 1 litre de llet o beguda vegetal al gust
- 4 cullerades de farina
- Formatge ratllat
- 1 ou
- pa ratllat
- Julivert picat
- Sal i oli
Elaboració:
- Pela les verdures i talla-les molt fines o passa-les pel ratllador, reserva.
- Pica la ceba, l'all i el julivert i els saltem en una paella amb oli calent i quan estiguin tendres, afegim les verdures i la sal a gust i ho deixem coure entre 5 i 10 minuts.
- Quan estigui tot fet, afegim la farina tamisada perquè no es facin grumolls.
- A continuació podem la llet temperada, sense deixar de remenar, fins que s'aconsegueixi una barreja espessa.
- Posem el formatge ratllat i ho remenem tot i ho deixem refredar.
- Quan la massa estigui freda, ens oliem les mans, doneu forma a les croquetes, arrebossem amb l'ou batut i ho passem pel pa ratllat. Després ho fregim amb abundant oli calent.
- Retireu les croquetes de l'oli i deixeu-les escórrer en paper absorbent.