Cassola de cigrons i bacallà, el complet plat de Setmana Santa per a tota la família

Aquest complet plat, que es pot menjar com a plat únic, aporta energia amb els llegums, fibra a través de les verdures i proteïnes del bacallà

La Setmana Santa compta amb una gastronomia pròpia. A banda de les tradicionals mones, les mones de xocolates i les torrades de Santa Teresa, un dels plats de cullera més tradicionals d'aquests dies són les cassoles de cigrons amb bacallà. Aquest complet plat, que es pot menjar com a plat únic, aporta energia amb els llegums, fibra a través de les verdures i les proteïnes del bacallà. Per aquest motiu és bo i nutritiu per a tota la família: des dels nens fins a la gent gran.


Ingredients:

  • 400 grams de cigrons
  • 300 grams bacallà fresc 
  • 200 grams d'espinacs
  • 2 cebes
  • 3 grans d'all
  • 2 ous
  • Una llesca de pa fregit
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Un rajolí de vi blanc
  • Avellanes al gust


Elaboració: 

  • En una olla posarem a coure els cigrons que s'hauran hidratat durant tota la nit amb una mica de sal i uns grans de pebre negre. Els cigrons s'han de coure a foc mitjà durant una hora i mitja fins que el cigró tingui la textura desitjada. També podem optar per comprar els cigrons ja cuits.
  • En una paella farem el sofregit. Per fer-ho, posarem una mica d'oli d'oliva i daurarem l'all, un cop daurat el retirem i incorporem les cebes ben picades perquè sofregeixin bé, finalment posem els espinacs.
  • Ponguem els ous a bullir en un pot a part i durant 9 minuts, els pelem i reservem.
  • A la mateixa paella afegirem el rajolí de vi blanc i posarem el bacallà fins que es faci, en el darrer moment afegirem els cigrons. 
  • Per acabar farem una picada amb un dels grans d'all sencer que hem retirat, la llesca de pa fregit, les avellanes i una mica d'oli d'oliva verge. Un cop fet el tirarem per sobre el guisat juntament amb els ous cuits i tallats pel mig.
     
Més informació