Calamarata, la pasta típicament italià perquè els nens mengin calamars

La calamarata té la mateixa forma d’un calamar tallat a anells i a primera vista no es distingueix el calamar de la pasta

Ingredients: 

  • 350 g de pasta calamarata
  • 10 calamars mitjans i nets, s'han de tallar les anelles a la mateixa mida que la pasta 
  • 5 tomàquets i una cullerada de concentrat de tomàquet 
  • Mig got de vi blanc
  • Oli d'oliva 
  • All, bitxo i julivert al gust, si us agrada i els nens ho toleren


Elaboració: 

  1. Escalfem en una paella bastant oli d'oliva, hi posem l'all i el bitxo i si no tirem directament els calamars. Els coem fins que evapori l'aigua i llavors afegim el vi fins que s'evapori de nou. Quan aquest evapori el vi, posem els tomàquets i el concentrat.
  2. Coem tot plegat uns 5 minuts i que quedi una mica caldós i salem.
  3. A part bullim la pasta en abundant aigua salada i l'escorrem una vegada estigui cuita. Aboquem la pasta a la paella i ho remenem un parell de minuts.
  4. És moment d'emplatar i posar una mica de julivert picat.