Ingredients per fer bunyols de bacallà:
- 200 g de morro de bacallà dessalat
- 150 ml de llet
- 100 g de farina
- 2 ous
- All i julivert al gust
- Mig sobre de llevat químic
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració:
- Bullirem durant un minut el bacallà, el deixarem refredar i l'esmicolarem a trossos petits. Ens assegurarem de retirar la pell i les possibles espines.
- Piquem l'all i el julivert i el barrejarem en un bol amb el bacallà.
- Separem les clares dels rovells dels dos ous i afegim els rovells a la mescla, la farina i el llevat.
- Ho barrejarem molt bé fins a obtenir una pasta fina.
- Muntarem les clares a punt de neu i les posarem a la mescla curosament.
- En una paella posarem oli d'oliva i l'escalfarem, quan estigui ben calent, posarem cullerades amb la pasta.
- Una vegada els bunyols es girin sols i estiguin daurats, els retirem de la paella i els posarem sobre un paper absorbent.