Carabassa farcida de verdures i bolets

La carabassa és una de les estrelles de la cuina de tardor

La carabassa és un aliment rehidratant, amb gairebé un 90% d'aigua. A més, el 20% és proteïna, el 70% hidrats de carboni i el 13% greixos, majoritàriament poliinsaturats. Rica en fibra i vitamines, conté substàncies amb efecte anticancerós, és útil en els problemes de pròstata, protegeix el cor, combat el desig de dolç, i té efecte antiinflamatori.

Ingredients:

  • 1 carabassa de mida mitjana
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes tendres
  • Un grapat de bolets (avui farem servir trompetes de la mort rehidratades)
  • El suc de les trompetes
  • Ametlles torrades
  • Una branca de romaní fresc
  • Formatge ratllat (tipus mozzarella)
  • Oli d'oliva verge i sal

Elaboració:

  • Comencem per partir la carabassa per la meitat. La salem lleugerament, li posem un raig d'oli, i la posem a coure al forn uns 25 minuts.
  • Mentrestant, netegem i tallem les verdures a tiretes, i rehidratem les trompetes.
  • En una paella amb un raig d'oli, saltem les verdures amb una mica de sal.
  • Afegim les trompetes i ho fregim tot junt.
  • Passats uns minuts, incorporem una branca de romaní.
  • Mentre es cou, buidem la carabassa que ja haurem tret del forn i afegim la polpa al sofregit.
  • Afegim també les ametlles torrades, i seguim remenant perquè la carabassa s'acabi de coure.
  • Incorporem ara el suc de les trompetes de la mort.
  • Passats uns minuts, retirem el sofregit del foc i anem farcint les meitats de carabassa.
  • Les posem en una safata de forn, i els posem formatge per damunt.
  • Ho gratinem 5 minuts.