Tres begudes refrescants per combatre la calor intens

Llimonada de pinya

Ingredients per a 4 persones:

 
  • 1 pinya natural madura i  dolça
  • El suc d'una llimona o d'una llima
  • Gingebre opcional 
  • 1 litre d'aigua mineral 
  • Estèvia o sucre al gust, però si la pinya és dolça no cal

Elaboració:

  • Peleu la pinya retirant tota l'escorça, procurant conservar els sucs que pugui deixar anar i trossejar. 
  • Posar tots els ingredients a la batedora.
  • Triturar bé fins que quedi una barreja homogènia sense grumolls. Provar el punt de dolçor i endolcir si ho preferim.


Batut cremós de préssec 

Ingredients per a 4 persones:

 
  • Mig quilo de préssecs madurs
  • Un iogurt grec sense sucre
  • El suc d'una llimona o llima
  • 5 ml de llet
  • El suc d'una taronja 
  • Mel al gust 
  • Menta fresca o menta o alfàbrega

Elaboració: 

  • Rentem, pelem i trossegem els préssecs i els congelem com a mínim una hora.
  • En una batedora posarem el iogurt grec amb la mel i el préssec congelat. Triturarem i afegirem el suc de llimona i continuar picant fins a aconseguir una textura homogènia.
  • Afegir la llet i el suc de taronja, a poc a poc, perquè no quedi massa espès. Si no està prou dolç podrem afegir més mel. 
  • Servirem amb unes fulletes de menta o alfàbrega a sobre.

 

Aigües d'estiu

Les aigües d'estiu són elaboracions senzilles i divertides en funció dels gustos de cadascú. Són fàcils i rapides de fer i són molt refrescants, lleugeres i saludables. Per fer-les, només hem d'afegir aigua a un suc de fruita i fruita trossejada, de manera que s'acoloreixi l'aigua i li doni gust. Necessita molts glaçons i si es desitja es pot endolcir amb una mica de sucre o d'estèvia i posar algunes fulles aromàtiques de menta, alfàbrega o gingebre, per exemple. 
L'aigua d'estiu també es pot fer barrejant aigua amb gas amb algun suc natural o envasat.