4 tipus de galetes que podràs elaborar a casa amb els teus fills

T'adjuntem quatre de les galetes que més triomfen a les xarxes socials i a internet i que segur que et lleparàs els dits!

Si aquests dies vols involucrar els teus fills a la cuina i tenir-los distrets, una de les millors maneres és elaborar dolços que els hi agradin. Les galetes es fan ràpidament i no és necessari molt coneixement de cuina si sabem les receptes. Pots escollir de xocolata, de sucre de mantega... N'hi ha centenars. 

A continuació t'adjuntem quatre de les galetes que més triomfen a les xarxes socials i a internet i que segur que et lleparàs els dits!

 

1. Galletes de mantega

Galetes de mantega FOTO: Cedida

Galates de mantega FOTO: Cedida


Ingredients: 
250 g de mantega en pomada
150 g de sucre
1 ou 
550 g de farina de blat
5 g d'essència de vainilla

Elaboració:

  • Batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques. 
  • Afegim l'essència de vainilla i l'ou, batent fins a integrar tots dos. 
  • Afegim la farina, a poc a poc, primer amb batedora i després a mà sobre una superfície neta. Estirem sobre una làmina de paper sulfuritzat o de forn deixant 1/2 cm de gruix. 
  • Deixem reposar a la nevera durant un mínim de 30 minuts. 

 

2. Galetes de xocolata

iStock 1078294818

Galetes de xocolata FOTO: Cedida

 

Ingredients:
250 g de mantega a temperatura ambient
125 g de sucre
30 g de cacau en pols
300 g de farina de blat
5 g de llevat 

Elaboració:
  • En un bol barregem la mantega amb el sucre i batem fins a blanquejar. 
  • Tamisem el cacau sobre la barreja de mantega i sucre i barregem amb suavitat fins a integrar-ho tot. 
  • Fem el mateix amb la farina i el llevat. 
  • Cobrim la safata de forn amb paper sulfuritzat i col·loquem les boletes de la massa, intentant que tinguin la mateixa mida. 
  • Aixafem una mica i coem al forn, preescalfat a 180 °C, durant uns 12 minuts. 
  • Les treiem del forn, deixem que refredin i ja estan llestes.
  • Tallem les galetes amb un talla pastes, les posem en una safata coberta amb paper vegetal i les refrigerem altres 30 minuts. 
  • Posem al forn a 180 °C amb calor amunt i avall uns 10 minuts, o fins que comencin a daurar-se. 
  • Finalment, posem les galetes en una reixeta perquè es refredin o es decorin.

 

3. Galetes de gingebre

iStock 1169934579

Galetes de gingebre FOTO: Cedida 


Ingredients:
225 g de farina de rebosteria
100 g de sucre
2 culleradetes de llevat 
2 culleradetes de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 culleradeta de gingebre mòlt
1/2 cullerada de canyella mòlta
100 g de mantega sense sal
100 g de mel 

Elaboració:

  • Preescalfar el forn a 180 °C i preparar un parell de safates. 
  • Disposar la farina en un recipient ampli i barrejar amb el sucre, el llevat, el bicarbonat, la sal, el gingebre i la canyella. 
  • Afegeix la mantega tallada i pasta la massa.
  • Posa la mel i barreja. 
  • Agafa la massa, de la mida d'una nou, i fes boletes amb les mans, separades per uns 4-5 cm. 
  • Aixafa les boletes i cou-les uns 10 minuts. 
  • Després deixa refredar, ensucrar per sobre, si és vol, i ja es poden gaudir.

 

4. Cookies

Pots elaborar galetes a casa amb els petits i passar una tarda entretinguda FOTO: Cedida

Pots elaborar galetes a casa amb els petits i passar una tarda entretinguda FOTO: Cedida

 

Ingredients:
130 g de mantega a temperatura ambient
90 g de sucre
120 g de sucre morè
1 ou
190 g de farina
50 g de trossets de xocolata negra
50 g de trossets de xocolata amb llet, 
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de llevat
1 pessic de sal.

Elaboració:

  • Preescalfem el forn a 180 °C i folrem paper de forn a la safata.
  • Barregem la mantega amb tots els sucres i els integrem.
  • Incorporem l'ou batut i afegim la farina tamisada, la sal, el bicarbonat i el llevat. 
  • Barregem fins a aconseguir una massa tova. 
  • Afegim les xocolates, i fem boles de la mateixa mida separades entre uns 5 cm. 
  • Posem al forn durant 14 minuts, una vegada daurades les retirem, refredem i gaudim!
Més informació