Amb el fred i les baixes temperatures, hem de cuidar la pell dels bebès. El vent i el fred, així com la calefacció fa que la pell s'assequi i arribi a irritar-se, per la qual cosa és important cuidar la delicada pell del nadó també a l'hivern.
- Pell hidratada, pell sana: Una de les primeres coses que hem de tenir en compte és hidratar la pell del petit. El millor és just després del bany quan encara té la pell humida. Ho podem fer amb una loció hidratant hipoal·lèrgica per a bebè. Per millorar la seva experiència estendrem la crema o oli per tot el cos a través d'un suau massatge, hidratant plecs, peus, mans i cara. Amb les temperatures baixes també farem una hidratació extra a cara i mans abans de sortir al carrer per protegir.
- Protegir la pell del fred i el vent: Aquesta protecció a través de crema la podem ampliar a través d'un portabebès de manera que el nadó pot regular la seva temperatura corporal amb la de la mare i així es mantenen calentets i protegits. Si optem per un cotxet a més del sac, l'abric, guants i gorra, és convenient col·locar-li el plàstic protector.
- L'hora del bany: Evitarem l'aigua massa calenta perquè la pell no es ressequi en excés i no cal banyar-lo cada dia. De fet, hi ha experts que no ho recomanen i que opinen que banyar-los dos o tres cops per setmana és suficient per mantenir-los nets. Utilitzarem un gel de bany especial per a nadons, suau. L'aigua ha d'estar a una temperatura d'aproximadament 36 graus i no més de 15 minuts.
- Mantenir la humitat ambient: Humidificar lʻaire pot revertir la deshidratació de la pell. Ho podem deixar encès molta estona perquè faci el seu efecte.
- No massa abrigats: És recomanable que portin una capa més que nosaltres, però no en excés, per evitar que suïn. Si suen massa poden aparèixer granets en el coll i els plecs i que els provoquin picors i lesions.
- Escollir la roba adequada: Vestirem el bebè amb cotó natural, evitant fibres sintètiques i si li posem alguna peça de llana, evitarem el contacte directe amb la pell.