Com explicar als nens l'origen del Carnaval?

El Carnaval o Carnestoltes arriba set setmanes després de la primera lluna plena

Tot i que l'origen del Carnaval o Carnestoltes segueix sent una incògnita avui en dia, els historiadors estimen que les primeres celebracions que van antecedir a la festa que se celebraria per Carnaval, es van produir diversos anys abans de Crist i tenen origen en les festes relacionades amb l'agricultura quan els pagesos es reunien a l'estiu amb mascares i els cossos pintats, rodejant una foguera, per celebrar la fertilitat, la grandiositat del sòl i per allunyar els mals esperits de la collita.

La primera celebració carnavalesca es localitza a Egipte, i es feia a través de dansa, càntics, màscares i disfresses com a indicatiu d'inexistència de classes socials. La tradició es va estendre a Grècia i després a Roma, amb nombroses festes paganes al voltant del déu Bacus, el déu del vi.

El Carnaval o Carnestoltes arriba set setmanes després de la primera lluna plena quan se celebra el solstici d'hivern. Signifiquen els dies més esbojarrats de l'any i és una festa mòbil en el calendari i està molt relacionada amb el cristianisme. Segons la tradició cristiana, els 40 dies que dura la Quaresma són dies de dejuni i abstinències, i, per exemple, no es pot menjar massa. És per això que, durant el Carnaval, hi ha més llibertat i es trenquen totes les regles de menjar i vestimenta pel que és el moment de la disbauxa i per fer tot allò que després no es podrà fer.

 
Més informació