Educació preveu obrir al juny les escoles dels territoris en fase 2

La Generalitat treballa per acollir al setembre "tot l'alumnat" en més espais, la meitat d'aforament per aula i més docents

El Departament d'Educació treballa per iniciar el proper curs amb "tot l'alumnat" però distribuït en més espais i amb la meitat de l'aforament per aula, cosa que requerirà de més docents. Així ho ha explicat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, a Ràdio 4, on ha afegit que és "prioritari poder tenir tot l'alumnat sempre", especialment els de zero a 12 anys.

D'altra banda, ha dit que "abans de l'estiu les escoles obriran" i que ho faran al juny les de territoris en fase 2, situació que ha esperat que hagi assolit "tothom" al juliol si es manté l'evolució actual de la pandèmia. En canvi, ha explicat que encara no tenen informació suficient per saber si també es podran obrir llars d'infants.

 

Aquesta obertura, però, serà per acompanyar els alumnes que canvien d'etapa i per poder fer tutories "voluntàries" que permetin als docents establir en quina situació es troba l'alumne de cara a com ha de començar el proper curs. Bargalló ha confiat que al juliol "tothom estarà en fase 2", i per tant que les escoles hagin pogut anar obrint i es mantinguin obertes per a casals i altres activitats al juliol.

"Al setembre sí que obrirem amb totes les condicions", ha indicat. En aquest sentit, la previsió és que una aula pugui acollir "per regla general la meitat dels alumnes que acollia fins ara" i per això es treballa "escola per escola" per saber quins espais tenen i quins es podrien habilitar per ser aules a partir del setembre. També caldrà adaptar els horaris d'entrada i sortida en alguns centres per evitar aglomeracions.