Tortell de Reis sense gluten

Tortell de Reis sense gluten- Pares i Nens

Us animem a que realitzeu un tortell de reis sense gluten casolà apte per a celíacs i sensibles al gluten.

Ingredients per a 8 persones:

Ingredients per a la massa mare:

  • 5g de llevat fresc
  • 35ml de llet
  • 50g de farina panificable
  • 1c/p de sucre

Per a la resta de la massa:

  • 180g de farina panificable sense gluten
  • Pell de ½ taronja
  • Pell de ½ llimona
  • 70g Sucre
  • 20g de mantega
  • 20g d'oli d'oliva
  • 30ml de llet semidesnatada
  • 1 ou
  • 12ml d'aigua de tarongina
  • 10g de llevat fresc

Decoració i farcit:

  • Sucre morè
  • Nata per muntar
  • Ametlles filetejades crues
  • 1 ou
  • 1 figureta de rei
  • 1 corona
  • 1 fava seca

 

Pas a pas:

Massa mare:

  1. Escalfarem la llet fins a que tingui una temperatura tèbia i la posarem en un bol
  2. Afegirem el sucre i llevat i remenarem fins a que es
  3. Afegirem la farina i remenarem bé. Ho deixarem reposar en una zona tèbia fins que la massa dupliqui la mida

Resta de massa:

  1. Passarem el sucre per una picadora fins que quedi fi.
  2. Fondrem la mantega
  3. Picarem la pell de llimona i la de la taronja evitant la part blanca de la pell
  4. Barrejarem en un bol la massa mare amb tota la resta d'ingredients
  5. Amassarem la mescla fent una bola
  6. Posarem la bola resultant al damunt de paper vegetal i amb els dits mullats farem un forat al mig tan gran com perquè ens hi càpiga un motllo de la mida que vulguem que sigui el forat. Deixarem reposar fins que dobli la mida
  7. Preescalfarem el forn a uns 180ºC
  8. Batrem l'ou i amb l'ajuda d'un pinzell untarem la superfície del tortell. Escamparem el sucre i les ametlles filetejades
  9. Courem entre 35 i 45 minuts. Controlarem que no es cremi
  10. Un cop cuita la massa. Deixarem refredar i tallarem per la meitat
  11. Muntarem la nata amb una mica de sucre i farcirem el tortell amagant la fava i el rei
  12. Finalitzarem decorant amb la corona que acabarà vestint el cap de qui sigui coronat

 

Comentari dietètic:

És molt important que sempre que elaborem una recepta apta per a celíacs fem servir tots els estris de manera exclusiva per a productes sense gluten.

Les receptes sense gluten les poden gaudir tota la família però cal recordar que el tortell porta sucre, mantega i nata i que les persones que segueixin una dieta de control de pes o tinguin restringits els greixos s'hauran de moderar.