Tres receptes per fer amb carbassa

La carbassa és molt bona i té molts antioxidants i vitamines

Crema de carbassa
Ingredients:

  • 1 carbassa petita o carbassa ja tallada i pelada envasada al buit
  • 1 porro gran
  • Oli d'oliva verge
  • 400 cl d'aigua
  • Sal i pebre negre molt al gust
  • 2 formatgets
  • Opció: en comptes dels formatgets podem posar 200 cl de crema de llet

Elaboració:

  1. Peleu la cabassa i la talleu a trossos, si no l'heu comprat tallada i envasada al buit.
  2. Traieu la primera capa del porro i el talleu a trossos. En una olla, hi poseu l'aigua, una mica de sal, el pebre mòlt, un raig d'oli d'oliva verge i la carbassa juntament amb el porro, tot tallat a trossos.
  3. Ho deixeu bullir uns 30 minuts.
  4. Ho passeu per la batedora elèctrica, hi tireu els dos formatgets i ho bateu fins a obtenir la textura desitjada.
  5. Ho proveu per veure el punt de sal i pebre i, en funció, procediu o no a rectificar.
  6. Ja es pot servir.

Rissoto de carbassa i porros
Ingredients:

  • 400 g de carbassa
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • Mig litre de caldo vegetal
  • 30 g de mantega
  • 300 g d'arròs 
  • 150 ml de vi de Porto, blanc
  • 60 g de parmesà
  • 40 g de mantega
  • 2 cullerades d'oli
  • Sal al gust

Elaboració:

  1. Pela i talla i la carabassa i sofregeix durant 3-4 minuts en una paella amb oli, fins que la carbassa sigui daurada. Reserva
  2. Talla el porro a rodanxes fines, i pica la ceba.
  3. Sofregeix la ceba amb 30 grams de mantega uns 3 minuts, afegeix l'arròs i cuina'l amb el vi de Porto fins que evapori, i afegeix cullerades de brou calent.
  4. Al cap de 12 minuts posa el porro, després la carbassa i cuina tot fins que l'arròs estigui al dente.
  5. Sala al gust
  6. Ratlla el parmesà i barreja junt amb els 40g de mantega en el risotto.
  7. Assaona al gust i serveixi amb tot seguit.

Carbassa amb llenties
Ingredients:

  • 250 grams de llenties cuites
  • Mitja Carbassa
  • 2 cebes mitjanes
  • Oli d'oliva
  • Sal

Elaboració:

  1. Sofregim la ceba i la carbassa i afegim una mica de caldo.
  2. Ho deixem coure fins que la carbassa estigui tendra i afegim les llenties.