Ingredients:
- Mig quilo de farina
- 100 g de sucre
- 130 g de mantega
- 25 g de llevat
- 1 got de llet
- 1 ou
- 1 cullerada petita de sal
- Pell ratllada d'una llimona
- Fuita confitada
Pel massapà:
- 125 de sucre
- 125 g d'ametlla en pols
- 1 ou
Pel farcit
- 1 figureta d'un rei
- 1 fava
- Una corona que podem fer amb una cartolina
Elaboració:
- Posem la farina sobre el taulell de la cuina en forma de cràter de volcà. Al centre hi posem el sucre, la mantega temperada, el llevat i la llet, la sal, la pel de la llimona ratllada i l'ou batut.
- Pastem els ingredients fins que quedi tot ben integrat i fins que la massa no se'ns enganxi als dits. La deixem reposar un parell d'hores.
- Preparem el massapà, barrejant el sucre, l'ametlla i l'ou fins a obtenir una massa homogènia. Quan estigui, fem una tira llarga.
- Recuperem la massa i l'estenem plana sobre el marbre prèviament enfarinada. Li donem forma allargada, com un xurro llarg, però aplanat. Li col·loquem al mig el massapà i la figureta del rei i la de la fava.
- Enrotllem la massa perquè el massapà i les figuretes quedin amagats a l'interior de la massa. Li donem la forma de tortell unint els extrems de la massa, és a dir en forma de cercle.
- Pintem el tortell amb un pinzell amb un ou batut. Posem els trossos de fruita confitada i li tirem sucre per sobre. Col·loquem el tortell sobre una safata, sobre paper de forn.
- Escalfem el forn a 180 °C i quan estigui ben calent, posem el tortell a dins, al centre de la reixa. Baixem el forn a 150 °C i deixem que es cogui uns 25 minuts i ja estarà fet.