El porridge, l’esmorzar per a tota la família i de moda a les xarxes socials

Per la seva aportació en nutrients i en ser un plat molt fàcil de menjar, el porridge també serveix com a esmorzar per a nens i nenes

El porridge o farinetes de civada és un esmorzar típic britànic que ha anat conquistant els esmorzars a moltes parts del món i que ha traspassat fronteres gràcies a les xarxes socials, en especial a Instagram. Per la seva aportació en nutrients i en ser un plat molt fàcil de menjar, el porridge també serveix com a esmorzar per a nens i nenes que es pot adaptar segons les seves necessitats i gustos i anar canviant-lo cada dia.

Aquesta barreja de civada, sigui en flocs, farina o trossejada, es mescla amb llet o aigua, o una barreja de totes dues i alguns extres com fruita, espècies o llavors i competeix amb el pa amb tomàquet amb formatge o embotit, les torrades amb melmelada i amb les diverses possibilitats d’esmorzar.  

Els beneficis del porridge

A més del seu sabor i la seva estètica, el porridge s’ha fet famós pels diversos beneficis que aporta, entre els que destaquen:

  • Es capaç de regular la gana per la seva aportació de fibra.
  • Aporta molta energia per començar el dia.
  • Aportació calci i fòsfor, de manera que cuida els ossos i afavoreix la recuperació muscular.
  • És ric en vitamina A (antioxidant, contribueix a la salut de la vista, cèl· lules i teixits).
  • Redueix el colesterol.
  • Conté set aminoàcids essencials, vitamines (A, B1, B2 i E.) i minerals (ferro, zinc, magnesi, potassi i calci) per tant ajuda a guanyar massa muscular.
  • També aporta àcids grassos omega 6 que fomenten la disminució dels nivells de greix en sang.

 

Com fer la base del porridge?

El porridge s’elabora molt fàcilment i pot tenir moltes variacions. Per fer la base del porridge s’ha de bullir en aigua o llet els flocs de civada. Quan comenci a bullir, hi afegim els flocs de civada i removem a foc lent. Una vegada el líquid s’hagi evaporat del tot i veiem que ens queda unes farinetes, tapem i deixem un minut en repòs.

4 receptes de porridge

  1. Porridge de canyella: 50 g flocs de civada; 100 ml de llet de soja; 200 ml d’aigua, mel si t’agrada la versió dolça; un rajolí d’essència de vainilla i canyella al gust.
  2. Porridge de fruits vermells: A la base del porridge afegim maduixes, mores i nabius, llavors de goji, avellanes i mel. Ho podràs acompanyar de iogurt natural o llet de civada.
  3. Porridge de plàtan, coco i dàtils: Amb el porridge fet li afegim, tallat a trossets: un plàtan, dàtils sense os i coco ratllat, coco en flocs, anacards crus i mel. L’has d’acompanyar amb llet d’arròs i coco.
  4. Porridge de xocolata i nabius: A la base del porridge li afegim una cullerada de postres de cacau en pols i barregem. Afegim els nabius i els trossets de xocolata negra, podem complementar amb ametlles torrades a trossos, gingebre fresc ratllat i canyella en pols. Anirà acompanyat de llet d’ametlles se li pot afegir mel.