Melmelada de figues feta a casa

Perquè t’animis a tastar la melmelada de figa, proposem una recepta ràpida i que per la seva dolçor agradarà a nens i adults

L’estiu i l’inici de la tardor és el moment idoni per menjar figues. Aquest fruita que aporta multituds de beneficis les troben en amanides, en guarnicions o salses i en postres, menjades al natural, en macedònia o melmelada per a pastissos, ioguts, torrades...

Perquè t’animis a tastar la melmelada de figa, proposem una recepta ràpida i que per la seva dolçor agradarà a nens i adults.

 

Ingredients:

1 kg de figues

300 g de sucre

1/3 de canó de canyella

 

El suc d’una llimona

 

Elaboració:

Rentem les figues, els tallem una mica la part superior i la base i després de comprovar que està en bon estat les tallarem en 4 parts. A continuació, les posem en un recipient de plàstic, afegim el sucre, les taparem i les deixem reposar a la nevera fins a l’endemà.

Al dia seguent, i en una cassola d’acer inoxidable, abocarem les figues i encenem el foc. Afegirem la canyella i el suc de llimona. Ho courem tot a foc suau, remenant constantment amb les varetes d’acer inoxidable fins que la fruita sigui tova.

El temps de cocció és aproximat, ja que dependrà de la consistència de la fruita, del recipient que utilitzem i de la intensitat del foc, aproximadament uns 45 minuts.

Retirem la canyella i ho passem per la batedora elèctrica perquè ens quedi una crema homogènia.