Ingredients:
- 4 ous grans
- 500 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 75 gr de sucre extra per fer el caramel
- 1 cullerada d'essència de vainilla
Elaboració:
- Posem el sucre en un cassó a foc mitjà, remenant constantment fins que es fongui i agafi un color fosc. El caramel és millor que el faci un adult, ja que el caramel pot arribar a cremar. Si ho preferim el podem comprar ja fet.
- Abocar el caramel al fons de les flameres i el mourem perquè cobreixi tota la base, i una mica les parets i preescalfem el forn a 200 °C.
- En un bol batrem els ous i afegirem la llet, la vainilla i el sucre. Tornarem a barrejar bé i ho posarem a les flameres.
- Les flameres les introduirem en una safata amb aigua, que alhora anirà a la safata del forn perquè es faci al bany maria. Ho posarem al forn a 200 °C una hora o fins que en punxar-ho amb una forquilla es noti que està quallat i fet. La forquilla ha de sortir nets, en cas contrari els deixarem una mica més.
- Passat aquest temps traurem les flameres del forn i ho deixarem refredar a temperatura ambient per després posar-ho a la nevera com a mínim una hora. Una vegada el vulguem menjar el desemmotllarem i el gaudirem.