3 imprescindibles de la literatura infantil catalana per gaudir-ne a casa

Les Tres Bessones, Teo o les històries de Pilarín Bayés faran somiar els més petits

Quedar-se a casa durant el confinament decretat per aturar l'expansió del coronavirus té alguns aspectes positius, com pots ser la possibilitat de gaudir de més temps per dedicar-lo a la lectura. Els més petits de casa tenen l'oportunitat de triar entre múltiples propostes, aprenent coses noves i deixant volar la imaginació sense sortir al carrer.

Tot seguit un proposem tres clàssics de la literatura infantil catalana per gaudir-los aquests dies en família.

Les Tres Bessones

Les Tres Bessones

L'univers de Les Tres Bessones

Els contes de Les Tres Bessones són àmpliament coneguts per tothom. Obra de Roser Capdevila, ens expliquen les històries i aventures d'aquestes tres germanes basant-se en el dia a dia de les nenes. Amb La Bruixa Avorrida, també hi apareixen històries fabuloses, fruit de la imaginació infantil.

Capdevila, inspirant-se en les seves tres filles, Teresa, Anna i Helena, va crear l'any 1983 els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emès en 158 països.

TEO

TEO

Un dels grans clàssics: En Teo

Qui no coneix en Teo? Creat l'any 1977 per l'Estudi Denou, integrat per Carlota Goyta, Assumció Esteban i Ana Vidala, els contes apareixen signats amb el pseudònim Violeta Denou. Els tres primers llibres protagonitzats per aquest personatge van ser En Teo va en Tren, En Teo va en vaixell i En Teo va en avió. L'èxit d'aquests, fent que els nens s'identifiquessin amb el personatge, va fer que la llista de títols explicant les aventures diàries d'en Teo no parés de créixer.

Així, s'han publicat més de 150 títols que s'han traduït a més de 15 idiomes, i fins i tot té adaptació televisiva.

Il·lustració de Pilarín Bayés

Il·lustració de Pilarín Bayés

Els contes catalans de Pilarín Bayés

Pilarin Bayés és una il·lustradora catalana, nascuda l'any 1941, que ens ha posat forma i color als contes, a la història, a la cultura i, fins i tot, als temes més tabú com el sexe i les drogues. I segueix fent-ho avui dia, sent molt activa també a les xarxes socials.

Bayés va publicar el seu primer conte per a nens i nenes l'any 1964. Portava per títol El Meu Pardal, i també llavors va començar a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Al llarg de la seva trajectòria ha il·lustrat molts llibres de caràcter didàctic o narratiu, auques, cartells, etc., principalment dirigits a un públic infantil i juvenil. Així, ha il·lustrat al voltant de 700 llibres, traduïts a diversos idiomes i ha col·laborat amb diferents editorials.

Els seus dibuixos es caracteritzen per un to infantil, graciós i molt personal.