Malauradament en alguns embarassos es produeixen avortaments espontanis. I encara que de vegades és difícil o impossible impedir que es produeixi un avortament espontani, podem prendre algunes precaucions abans i durant l'embaràs, amb l'objectiu de reduir el risc d'avortament, especialment en les primeres setmanes de gestació.
I és que es calcula que un de cada cinc embarassos pateix un avortament espontani durant el primer trimestre de gestació. Aquest avortament succeeix en la implantació de l'òvul fecundat i la formació de les primeres estructures i òrgans vitals.
- Evitar el consum d'alcohol, tabac o drogues
- Ens alimentarem amb productes rics en calci i prendrem àcid fòlic mesos abans de l'embaràs i mantindrem un pes saludable.
- Evitarem consumir productes carnis i embotits no elaborats. En aquests casos han d'estar cuits a més de 65 graus o prèviament congelats a -10 °C un mínim de 3 dies. A més no menjarem xarcuteria i formatges no curats.
- Rentarem bé fruites i verdures abans de menjar-les.
- Evitar el contacte amb la femta dels gats. Aquests felins domèstics només poden contraure la toxoplasmosi si han estat en contacte amb terra o s'han alimentat de carn infectada.
- No prendrem cap medicament que no ens hagi recomanat el nostre metge.
- Evitarem toxines ambientals com pesticides, substàncies tòxiques, etc.
- Evitar l'exposició als raigs X.
- Farem tots els controls prenatals i posarem en coneixement del metge qualsevol complicació o dubte.
- Anirem directament a l'hospital en cas d'experimentar febre alta, pèrdues de sang o espasmes abdominals