Com fer unes delicioses galetes de Nadal per animar les tardes d'aquestes festes

Les galetes de Nadal, el clàssic que no pot faltar aquests dies

Ingredients:

  • 125 grams de sucre
  • 125 grams de mantega
  • 200 grams de farina
  • 1 ou
  • Una culleradeta de sal
  • Una culleradeta de bicarbonat
  • 200 grams de sucre llustre
  • 1 clara d'ou
  • Unes gotes de suc de llimona


Elaboració:

  • En un bol gran mescla l'ou i el sucre fins que quedin ben integrats.
  • Afegeix la mantega fins a tenir una barreja homogènia.
  • Afegeix la farina tamisada, la sal, el bicarbonat, fins a obtenir la massa.
  • Deixa-la reposar a la nevera durant una hora. En la superfície on vagis a treballar les galetes, empolvora amb una mica de farina per evitar que la massa s'enganxi. Amb un corró estén fins a aconseguir que tingui mig centímetre de gruix, perquè les galetes no siguin massa fines.
  • Preescalfa el forn a 180 °C mentre que els hi dónes forma a les galetes, poden ser arbres de Nadal, Ninots, la cara del Para Noel, les corones dels Reis, la cara del tió... Quan estiguin a punt, posa paper de forn a la safata i posa-les deixant espai entre unes i altres perquè no s'enganxin quan creixin durant la cocció. 
  • Enforni-les entre 15-20 minuts, vigilant que no es torrin.


Per fer el glacejat:

  • Reserva la clara en un bol i incorpora, a poc a poc el sucre llustre. Integra'l amb unes varetes, fins a aconseguir la textura de glacejat. Afegeix unes 8 gotes de suc de llimona.
  • Fes els dibuixos en les galetes amb el glacejat, la millor opció és fer servir una màniga pastissera amb un broqueta molt fina. Si no en tens, pots fer servir un pinzell fi. Les deixem assecar abans de menjar.