Hummus de cigrons

Nova proposta de Nuni de Cuinetes.

Aquest any 2016, és l'Any Internacional dels Llegums, i no m'estranya gens, ja que són saludables, econòmics i nutritius. Rics en proteïnes, ferro, fibra, no contenen colesterol i són un dels pilars alimentaris de la dieta mediterrània. De fet es recomana consumir-ne de 2 a 4 vegades a la setmana i no sempre els arribem a consumir. Són un primer plat magnífic, o fins i tot pot ser un segon plat fent-lo més complet. Poseu-ne a les amanides fredes ara que ve el bon temps o sempre ens anirà bé com a guarnició... les possibilitats són moltes. Només cal posar-hi imaginació.

Recepta hummus de cigrons

Una preparació que agrada molt als petits és l'hummus, un gran aperitiu que ens servirà per "dipejar" (aquí anem inventant verbs com veieu... xD) amb bastonets de pa i verdures com la pastanaga o l'api. És una bona manera d'introduir als nens al món de les espècies i que comencin a identificar-ne algunes com el comí o el pebre vermell. La recepta és molt fàcil i com sempre la podreu fer amb l'ajuda dels grans. Som-hi!

INGREDIENTS:

  • 250 g de cigrons cuits
  • 2 cullerades de Tahini (pasta de sèsam)
  • El suc d'1 llimona
  • Mitja cullerada de comí en pols
  • 2 cullerades d'oli d'oliva Verge Extra (OOVE)
  • Pebre vermell dolç
  • Sal
  •  

  • Sèsam (per decorar)
  • Si cal, una mica d'aigua mineral per ajustar la textura (ha de quedar cremosa) o si heu cuit els cigrons a casa, reserveu part de l'aigua de cocció (o demaneu-ne a la parada de llegums en comprar els cigrons).
  • El que vulgueu per "dipejar": bastonets de pa, pa pita, bastonets de pastanaga, d'api...

Recepta hummus de cigrons

ELABORACIÓ:

  1. Ben fàcil, poseu tots els ingredients dins d'un pot de batedora (els cigrons, el suc de llimona, les espècies, l'OOVE i la tahini) i ho batem fins que ens quedi tot ben triturat.
  2. Afegiu aigua mineral (o el suc de coure els llegums) mentre bateu fins que aconseguiu una textura ben cremosa i més aviat densa.
  3. Ho servim en un bol i damunt ho amanim amb un bon raig d'OOVE, pebre vermell dolç i uns grans de sèsam.
  4. Acompanyeu-ho de bon pa i a gaudir! Bon profit!