Galetes nadalenques

Galetes nadalenques

Una proposta de Nuni de Cuinetes

Les festes de Nadal les tenim a tocar! Quin temps més bonic, passejar pels carrers il·luminats, triar les figures del pessebre a la fira de Santa Llúcia, engalanar l'arbre de Nadal, fer les postals de Nadal, anar a veure els Pastorets al teatre, jugar al Quinto, preparar la carta els Reis… i què me'n dieu dels torrons, neules i tortells?!

I sabeu què? Una manera divertida de fer una postal de Nadal és acompanyar-la d'una galeta nadalenca! Ja veureu que content es posarà qui la rebi! O també ens poden anar la mar de bé per deixar-ne en un platet la nit de reis! Segur que els Reis estaran encantats de menjar-les en una nit de tanta feina! Voleu saber com fer-les? Som-hi!

INGREDIENTS (per a 1 quilo de massa):

250 g de mantega pomada

200 g de sucre

1 ou mida L

500-550 g de farina normal (fluixa)

Aromes: vainilla, llimona, taronja, xocolata, … la que més ens agradi.

Lacasitos

Com fer galetes nadalenques

ELABORACIÓ:

 

Abans de començar… Anirà de perles si disposeu d'un robot de cuina que amassi tipus Kitchen Aid. Haurem de pastar amb l'accessori del tirabuixó o pala, mai les varetes de muntar. Si no disposeu de robot, no patiu! Ho podeu fer perfectament igual a mà, però us caldrà més paciència i fareu braços (us estalviareu el gimnàs pares!).

  1. Batem la mantega (textura pomada) amb el sucre i l'aroma fins que ens quedi una mescla cremosa.
  2. Afegim l'ou i barregem fins que quedi ben integrat.
  3. Afegim la farina mica en mica fins que ens quedi una massa uniforme.
  4. A continuació dividim la massa en porcions (perquè ens sigui més fàcil després d'estirar amb el corró),les emboliquem amb paper film i les deixem refredar durant unes dues hores a la nevera.
  5. Passades les dues hores estirem la massa amb ajuda d'un corró. I ara ve la part que els hi encanta els nens! Ja podem començar a tallar les galetes amb els diferents talladors nadalencs!
  6. Un cop tallades les decorarem amb lacasitos pressionant perquè s'enganxin bé amb la massa.
  7. Si mentre tallem galetes veiem que la textura s'estova massa i costa de formar-les posarem durant mitja horeta la massa ja estirada a la nevera perquè torni a guanyar consistència.
  8. Un cop tenim totes les galetes tallades les posem en una safata damunt un silpad o paper sulfuritzat i les enfornem (amb el forn prèviament preescalfat) a 180ºC amb l'escalfor de dalt i baix amb ventilador, durant un temps de uns 10 a 15 minuts. Cal vigilar-les! Com sempre us dic cada forn és un món! I ens interessa que no es torrin massa.
  9. Un cop cuites les deixem refredar damunt una reixeta. Bon profit!! :)