Fingers de bacallà cruixent amb salsa de piquillos

Nova proposta de Nuni de Cuinetes.

Passada la disbauxa del carnestoltes entrem de ple a la Quaresma que ens acompanyarà fins a l'arribada de l'esperada primavera. Sabeu que la tradició manava que durant aquest període no es podia menjar carn? D'aquí que la vella Quaresma se la representi amb un bacallà a cada mà, ja que la carn i els ous eren prohibits durant aquesta època i tan sols es permetia menjar peix els diumenges fins a l'arribada de la Pasqua. Us imagineu? Per sort amb els anys ens hem quedat amb la part més festiva d'aquestes tradicions. En record d'aquestes us presento aquesta recepta de bacallà que podreu cuinar vosaltres mateixos amb l'ajuda dels pares.

Fingers de bacallà cruixent amb salsa de piquillos

recepta fingers bacalla Ingredients:

  • 200 g de palets de bacallà dessalat (fingers)
  • Farina
  • Ou
  • Panko (pa ratllat Japonès)

Per a la salsa de pebrots del piquillo:

  • Pebrots del piquillo
  • Crema de llet (ajusteu la quantitat al gust)
  •  

  • sal

cuina amb nens fingers bacalla

Elaboració:

  1. Primer preparem la salsa de pebrots del piquillo: En un pot de túrmix posem els pebrots del piquillo, una miqueta del seu oli de conserva, la crema de llet i una punta de sal. Ho batem bé amb el túrmix fins que ens quedi una textura cremosa de salsa. Reservem.
  2. Per a fer els fingers cruixents de bacallà preparem 3 bols o 3 plats fondos. En el primer hi posem la farina, en el segon hi posem un ou batut i en el tercer hi posem pa ratllat o Panko (el Panko és un pa ratllat japonès molt bo que ens ajuda a que els arrebossats quedin moooolt cruixents! Busqueu-lo un dia al súper!).
  3. Agafem els fingers de bacallà i primer el passem per farina, després per ou i per acabar pel panko (o pa ratllat).
  4. Quan ja tinguem tot el bacallà preparat necessitarem que els pares ens donin un cop de mà. Demaneu-li's que posin una paella fonda (o cassó) amb força oli d'oliva suau al foc.
  5. Quan l'oli estigui calent comenceu a fregir els fingers de bacallà arrebossats fins que quedin ben cruixents i daurats. Els traiem del foc i les deixem escórrer damunt un paper absorbent.
  6. Els podem acompanyar amb una bona amanida o tomàquets xerry. Posem la salsa de piquillos en un platet per poder sucar els fingers. Ja veureu que el contrast al sucar-los amb la salsa és boníssim!

cuina amb nens fingers bacalla

Bona Quaresma i bon profit!