Espaguetis de carbassó al pesto amb gambes

Nova proposta de Nuni de Cuinetes.

Haureu sentit sovint als pares dient que passat festes hem de fer bondat. Després dels súper àpats Nadalencs arriba l'hora de cuidar-se una mica i menjar de manera més sana. De fet, el millor és menjar sempre de manera sana i variada. A la nostra alimentació no poden faltar-hi ni les verdures, fruites, carn, peix, llegums, làctics, cereals i ous.

Cuina amb nens

Tot i així de vegades quan ens posen un plat de verdura davant fem el rondineta, oi? I de vegades (només de vegades eh?) teniu raó, no sempre són atractius els plats de verdura. Però això ho podem solucionar! Què us semblaria si mengéssim carbassó com si fossin espaguetis? Avui a Jan Petit us expliquem com fer-los!

Podem fer els espaguetis de carbassó de diferents maneres. La més fàcil és amb aquest aparell que es diu spirelli, ve a ser una maquineta de fer punta gegant, que utilitzarem per fer espaguetis (més prims) o tallarines (més gruixuts) de diferents verdures i hortalisses com el carbassó o la pastanaga. Sinó també podeu fer-los amb una mandolina o tallant lamines i fent bastonets primets amb el ganivet. Anem a la recepta!

Cuina amb nens

INGREDIENTS (per a 4 persones)

     

  • 2 Carbassons
  • 12 Gambes
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Per la salsa Pesto (també la podeu comprar feta):

     

  • Alfàbrega fresca
  • 2 grans d'all
  • Pinyons
  • 120 ml d'oli d'oliva
  • 120 g de formatge parmesà ratllat

ELABORACIÓ

  1. Per fer la salsa pesto: Triturem els grans d'all, els pinyons i les fulles d'alfàbrega fresca, fins a aconseguir una mescla homogènia. Afegim a la preparació 60 ml. d'oli i ho batem. Anem afegint la resta d'oli poc a poc mentre ho batem. Afegim el formatge a la salsa tot remenant-ho fins que quedi ben incorporat (podeu comprar-la feta també).
  2. Netegem el carbassó, li tallem les puntes i fem les tallarines amb l'spirelli.
  3. En una paella amb un raig d'oli coem les gambes salpebrades. Just volta i volta. Reservem.
  4. A la mateixa paella on hem cuit les gambes saltegem els espaguetis de carbassó salpebrats. Quan comencen a canviar de color (es posen una mica transparents) els retirem de la paella i els posem en un bol on els barrejarem amb la salsa pesto.
  5. Per acabar acabem posant les gambes al damunt i llestos!

Bon profit i a menjar verdura, que així dóna gust.