Nens i NenesNens i nenes

Galetes de torró

25-01-2017

Galetes de Torró- Pares i Nens

La recepta que us porto és d’aquelles que m’encanten perquè és una recepta d’aprofitament. Podrem donar sortida al torró que ens ha sobrat del Nadal i que ja comença a estar massa sec, i alhora farem un berenar boníssim i molt senzill de fer en el que els petits poden ajudar pràcticament en tota l’elaboració.

 

Ingredients:

  • 100 gr de mantega (temperatura ambient)
  • 50 gr de sucre
  • 200 gr de torró de Xixona (si en teniu una mica més o menys no passa res)
  • 250 gr farina tamisada
  • 1 ou

 

Barregem la mantega amb el sucre fins que aquest quedi desfet.

 

A banda, triturem amb un ganivet el torró. L’afegim a la barreja de la mantega i ho remenem fins que quedi integrat.

 

Hi afegim l’ou que haurem batut una mica abans, remenem bé, i finalment hi afegim la farina, que haurem tamisat abans per evitar que quedin grumolls.

 

Quan estigui tot ben lligat estirem la massa entre dues làmines de paper vegetal (de forn) fins que tingui un gruix de mig centímetre aproximadament; la posem amb els mateixos papers de forn damunt d’una safata, i la passem a la nevera durant una hora com a mínim. Aquest pas és important per aconseguir que les galetes mantinguin la forma quan les fiquem al forn.

 

Quan ja faci l’estona treiem la massa de la nevera i tallem les galetes amb qualsevol tallador que ens faci gràcia. Si no en teniu cap, no passa res! Podeu fer servir un got o un ganivet per donar-los la forma que vulgueu. La massa que us sobri la torneu a estirar i seguiu tallant galetes fins que no us en quedi gens. Recordeu que la massa ha de ser freda quan la fiqueu al forn, així que no dubteu a tornar-la a la nevera mentre aneu fent altres fornades.

 

Posem les galetes al forn que haurem pre-escalfat abans a 180ºC, uns 10 minuts, temperatura a dalt i a baix. Només una safata cada vegada! Estaran cuites quan les vores es comencin a torrar lleument.

 

Quan estiguin les treieu i si podeu, les deixeu refredar damunt d’una reixeta per evitar que s’humitegin. Quan estiguin fredes les podeu guardar a dins d’una capsa de llauna o menjar-vos-les! A casa han volat!!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*