Trucs per reconduir la impulsivitat entre els menors
Ha d'aprendre que les seves accions tenen efectes, i que poden afectar a les altres persones
Per explicar com reconduir la impulsivitat entre els menors abans de tot haurem d'identificar els signes que ens indiquen que efectivament existeix impulsivitat sigui nen o adolescent com els que enumerem a continuació:
- Li costa seguir les normes.
- Pot manifestar certa agressivitat.
- Si vol alguna cosa i no ho aconsegueix, no raona.
- Té enrabiades davant les crítiques, els errors i la frustració.
- Cridar l'atenció fent ximpleries.
- Vol imposar les seves regles i no accepta perdre.
- Interromp o molesta als altres.
- És impacient.
- Encara que es penedeix dels seus actes, no els controla. En aquest sentit, pot dur a terme activitats arriscades sense pensar en els resultats.
Què fer si tenim un menor impulsiu a casa?
- Sigues un bon model: Hem de ser bons models de conducta, ja que els nostres fills acaben reproduint el que veuen i no es pot comportar d'una manera si tu fas el contrari.
- Mantingues la calma: Quan existeixi un episodi d'impulsivitat, s'ha de tranquil·litzar el nen o adolescent perquè si no, pot empitjorar la situació. S'ha de ser tranquil i decidit i llençar un missatge clar. Si se n'adona que els adults estan alterats o de desacord entre ells, sentirà que té control i repetirà conductes. A més, també li ensenyarem tècniques de relaxació i respiració perquè controli els seus impulsos.
- Parleu de les conseqüències dels actes: Ha d'aprendre que les seves accions tenen efectes, i que poden afectar a les altres persones. Si ha insultat a algú, ha de demanar disculpes; si ha llançat algun objecte, l'ha de recollir...
- Ajuda'l a recapacitar: Els menors impulsius han de reflexionar. Haurem d'abordar l'episodi d'impulsivitat i com controlar-lo.
- Reforça els seus èxits: Si millora s'ha de felicitar-lo i reforçar aquests comportaments mostrant estima i afecte.