Prepara un gaspatxo, un plat apte per a tota la família

Les verdures del gaspatxo aporten vitamines A, com el betacarotè procedent dels tomàquets, la vitamina C i D

El gaspatxo és un dels plats estrella de l’estiu i la primavera. Una proposta, sana, fàcil de fer i sobretot econòmica. El gaspatxo presenta una sèrie de beneficis que difícilment comparteix amb altres plats. En aquest sentit el gaspatxo és un plat hidratant i refrescant, conté molta fibra, pel que és molt depuratiu i detox. Aquest alt contingut en fibra, el fa ideal per a qualsevol dieta, ja que té un alt poder saciant. A més, el gaspatxo admet la possibilitat d’afegir més ingredients en forma de picada o guarnició.

Com que els seus ingredients s’incorporen i barregen en cru, conserven totes les seves propietats intactes. El seu contingut en licopè, a més de lluitar contra els radicals lliures, fa que s’activi la melanina de la pell i ajuda a potenciar el bronzejat, i a l’hora fa de protector solar a la nostra pell.

A més d’això les verdures del gaspatxo aporten vitamines A, com el betacarotè procedent dels tomàquets utilitzats, la vitamina C i D. Aquesta combinació antioxidant tindrà cura les nostres cèl·lules i protegirà la nostra pell contra taques i arrugues, a més de donar-nos vitalitat durant tot el dia. Finalment i si no es comptabilitza l’oli, el gaspatxo té molt poques calories. Per a això, l’aconsellable és utilitzar més aigua i menys oli i incorporar una quantitat de pa mínima, donant-li més importància als vegetals.

 

Ingredients per a 2 persones:

3 tomàquets madurs de branca

1 pebrot verd petit

1 cogombre petit

1 gra d’all

Un parell de llesques de pa sec

Oli d’oliva al gust

Vinagre al gust

Sal

 

Elaboració:

Netegeu bé tots els ingredients, sobretot els que vam amb pell, és a dir els tomàquets i el pebrot.

Peleu el cogombre i l’all i talleu-los conjuntament amb el tomàquet, el pebrot i el pa sec sense la crosta.

Poseu tots els ingredients en una olla o un bol gran i tritureu-ho fins que quedi una sopa fina.

Rectifiqueu d’oli, de vinagre i de sal.

Si voleu presentar el gaspatxo amb la típica guarnició de verdura i crostons, talleu el tomàquet i el cogombre a daus petits i afegiu també els crostonets de pa torrat, millor si la presentació es fa en un plat a part, ja que si ho posem a dalt, els crostons es poden remullar, si tardem molt a consumir-ho.