Pastís de plàtan i nous amb set ingredients que tenim a casa

Aquesta és una recepta econòmica, molt ràpida i fàcil de fer i es pot elaborar amb pocs ingredients

Durant aquests dies de confinament una de les distraccions preferida de les famílies és la cuina. Fer receptes a casa amb els fills és una bona manera de passar el temps, una oportunitat de fer activitats conjuntament, i a més, després, tenir el premi de poder gaudir del dolç que hem creat. Entre els centenars de receptes de pastissos que existeixen proposem el pastís de plàtan i nous.

Aquesta proposta és ideal per quan tenim plàtans molt madurs i de fet com més madurs siguin millor, ja que el gust serà més dolç i el pastís més aromàtic. A més, aquesta és una recepta econòmica, molt ràpida i fàcil de fer i es pot elaborar amb pocs ingredients, la majoria els tenim a casa.

 

Ingredients:

  • 125 grs de mantega
  • 180 grs de sucre morè
  • 200 grs de farina
  • 2 ous grans
  • 2 o 3 plàtans, com més madurs millor
  • Un grapat de nous trossejades
  • 1 sobre de llevat

 

Elaboració:

  • Preescalfem el forn a 180ºC.
  • En un bol batem els ous amb  el sucre, millor fer-ho amb una batedora, ja que anirem més ràpid i els ingredients s’integraran millor.
  • Afegirem la mantega desfeta prèviament.
  • En un plat a part pelarem i tallarem els plàtans a rodanxes i els anirem xafant amb una forquilla fins que quedin com  un puré. També els podem triturar amb l’ajuda d’una batedora. Una vegada tinguem el puré fet el posarem al bol i remenarem.
  • A la mescla anterior hi afegirem la farina i el llevat tamisats, és a dir que l’haurem passat per un colador.
  • Batrem bé amb la batedora tota la massa fins a aconseguir una mescla homogènia.
  • Una vegada arribat a aquest punt afegirem les nous trossejades i integrarem.
  • El següent pas serà untar el motlle que utilitzarem amb una mica d’oli o mantega. Hi abocarem la mescla i ho posarem al forn a 180ºC durant uns 45 minuts. Sabrem que ja està cuit quan en punxar-lo amb un escuradents, aquest ens surt net.
  • Un cop el pastís s’ha refredat, el podrem desemmotllar i ja estarà a punt per tastar-lo.