Fes que els petits de la casa mengin carbassons amb aquesta recepta

Ingredients per a quatre persones

  • 4 carbassons
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 200 g de xampinyons
  • 50 g de pernil serrà o pernil dolç, es pot reemplaçar per tofu marinat
  • 1 ou
  • Formatge ratllat
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
     

Elaboració:

  • Bullirem l'ou.
  • Netegeu, trossegeu i piqueu els xampinyons, la ceba i el porro. 
  • Netegeu els carbassons i talleu-los en tres trossos iguals i poseu-los a bullir durant cinc o set minuts. És convenient que quedin forts i sencers.
  • Deixeu-los refredar i buideu-los, deixant una cavitat per al farcit.
  • En una paella amb oli, salteu a foc lent la ceba, el porro i els xampinyons.
  • Als cinc minuts, afegiu-hi el pernil o tofu i que cogui una mica més.
  • Afegim la sal i el pebre
  • Afegim-hi la resta del carbassó de la cavitat i l'ou dur picat.
  • Barregeu-ho bé i farciu els troncs de carbassó amb la barreja.
  • Posem el formatge ratllat pel damunt i al forn deu minuts.
  • Serviu una porció en cada plat.