Alimentació i receptes infantils
Canelons de Sant Esteve, el plat estrella del Nadal
La tradició gastronòmica de Nadal a Catalunya diu que el 26 de desembre es mengen canelons
Ingredients:
- 500 grams de carn de vedella
- 500 grams de carn de pollastre
- 500 grams de carn de porc
- 1 llauna de foie-gras
- 2 pastanagues
- 2 cebes
- 1 cabdell d'alls
- 100 grams de tomàquet fregit
- 5 cullerades de farina
- Beixamel
- Formatge ratllat
- Farigola, romaní, sal i pebre
Elaboració:
- Netegem i pelem la pastanaga i la ceba i l'especiem juntament amb la carn.
- Posem un rajolí d'oli i ho fornegem tot junt a 150 graus durant una hora.
- Un cop cuit, piquem la carn i les verdures sense que quedi massa petit.
- Tallem mitja ceba a quadrets i la sofregim amb el suc de coure la carn fins que quedi transparent. Afegim el tomàquet, la carn triturada i el foie-gras.
- Incorporem la farina sense deixar de remenar, i després la llet.
- Quan la pasta es desenganxi de la paella, ja estarà llesta.
- Tot seguit, s'ha de bullir la pasta i després deixar-la reposar en aigua freda, per assecar-la posteriorment amb un drap de cuina.
- Anem farcint els canelons i col·locant-los en una safata de forn fregada amb oli d'oliva.
- Quan la safata estigui plena, cobrim els canelons amb beixamel i hi posem formatge ratllat a sobre.
- Fornejar fins que es gratinin, i llestos per servir!