Alimentació i receptes infantils
Tres cremes fredes d'estiu per introduir les verdures als nens
Introdueix aquestes cremes en els teus menús de l'estiu
Amb la calor, la nostra alimentació canvia i augmenta la necessitat d'hidratar-se més i refrescar-se, menjar de forma molt més lleugera i fresca per suportar les altes temperatures i no sentir-nos tan pesats en fer la digestió.
Gaspatxo:
Ingredients:
7-8 tomàquets madurs
1 pebrot verd
1 pebrot vermell (opcional)
Mig cogombre
2 grans d'all
Mitja ceba
100 grams de pa blanc dur
1 got d'oli d'oliva verge extra
50 ml de vinagre de Xerès
Sal al gust
Aigua freda
Elaboració:
- Rentem i tallem totes les verdures en trossos, pelem el cogombre o el tallem també, i les col·loquem en un recipient gran juntament amb el pa. Incorporem mig got d'oli, una mica d'aigua freda, sal i el vinagre
- Passem la barreja anterior de tots els ingredients per la batedora afegint la resta d'oli a poc a poc. Rectifiquem de sal i vinagre.
- Passem el gaspatxo resultant per un colador fi.
- Després, el posem a la nevera perquè refredi.
- Ho acompanyarem d'un bol amb guarnició les mateixes verdures que porta el gaspatxo, tallades a daus i crostons.
Crema de pastanaga i poma amb un toc de curri
Ingredients:
1 ceba mitjana
1 porro
3 pomes de la varietat fuji
2 cullerades de curri en pols
4 pastanagues grans
El suc d'1 llimona
1 litre de brou pot ser vegetal o de pollastre
3 cullerades d'oli d'oliva
Sal
Pebre
150 g de iogurt natural
Elaboració:
- Pelem i tallem la ceba i el porro.
- Escalfem l'oli en una cassola i els sofregeix fins que quedin tous.
- Afegim les pastanagues i les pomes pelades i tallades a trossos i anem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.
- Afegim el curri i el suc de llimona.
- Courem uns segons remenant tot.
- Afegirem el brou i ho bullirem.
- Taparem i courem uns 15 minuts.
- Una vegada bullit ho posarem a la batedora i ho triturarem fins que quedi un puré fi.
- Afegirem la sal i pebre al gust, a la mateixa batedora afegir el suc de taronja i el iogurt.
- Continuarem barrejant i el deixarem refredar a la nevera.
- Una vegada fred ja està llest.
Crema freda de carabassó i pastanaga
Ingredients:
3 carabassons
3 pastanagues
1 porro
1 ceba
1 formatget
Oli
Sal
Elaboració:
- Pelem els carabassons, la ceba i les pastanagues i treure'm la part verda del porro.
- En una cassola amb una mica d'oli sofregirem 5 minuts els carabassons, les cebes, les pastanagues i el porro i després afegirem aigua o brou fins a cobrir les verdures i bullir uns 15 minuts.
- Posarem tot en la batedora juntament amb el formatget, un mica d'oli i sal al gust.
- Batre tot junt, deixar refredar i degustar.