Alimentació i receptes infantils
Tres begudes refrescants per combatre la calor intens
Llimonada de pinya
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pinya natural madura i dolça
- El suc d'una llimona o d'una llima
- Gingebre opcional
- 1 litre d'aigua mineral
- Estèvia o sucre al gust, però si la pinya és dolça no cal
Elaboració:
- Peleu la pinya retirant tota l'escorça, procurant conservar els sucs que pugui deixar anar i trossejar.
- Posar tots els ingredients a la batedora.
- Triturar bé fins que quedi una barreja homogènia sense grumolls. Provar el punt de dolçor i endolcir si ho preferim.
Batut cremós de préssec
Ingredients per a 4 persones:
- Mig quilo de préssecs madurs
- Un iogurt grec sense sucre
- El suc d'una llimona o llima
- 5 ml de llet
- El suc d'una taronja
- Mel al gust
- Menta fresca o menta o alfàbrega
Elaboració:
- Rentem, pelem i trossegem els préssecs i els congelem com a mínim una hora.
- En una batedora posarem el iogurt grec amb la mel i el préssec congelat. Triturarem i afegirem el suc de llimona i continuar picant fins a aconseguir una textura homogènia.
- Afegir la llet i el suc de taronja, a poc a poc, perquè no quedi massa espès. Si no està prou dolç podrem afegir més mel.
- Servirem amb unes fulletes de menta o alfàbrega a sobre.
Aigües d'estiu
Les aigües d'estiu són elaboracions senzilles i divertides en funció dels gustos de cadascú. Són fàcils i rapides de fer i són molt refrescants, lleugeres i saludables. Per fer-les, només hem d'afegir aigua a un suc de fruita i fruita trossejada, de manera que s'acoloreixi l'aigua i li doni gust. Necessita molts glaçons i si es desitja es pot endolcir amb una mica de sucre o d'estèvia i posar algunes fulles aromàtiques de menta, alfàbrega o gingebre, per exemple.
L'aigua d'estiu també es pot fer barrejant aigua amb gas amb algun suc natural o envasat.