Si aquests dies vols involucrar els teus fills a la cuina i tenir-los distrets, una de les millors maneres és elaborar dolços que els hi agradin. Les galetes es fan ràpidament i no és necessari molt coneixement de cuina si sabem les receptes. Pots escollir de xocolata, de sucre de mantega... N'hi ha centenars.
A continuació t'adjuntem quatre de les galetes que més triomfen a les xarxes socials i a internet i que segur que et lleparàs els dits!
1. Galletes de mantega
Galates de mantega FOTO: Cedida
Ingredients:
250 g de mantega en pomada
150 g de sucre
1 ou
550 g de farina de blat
5 g d'essència de vainilla
Elaboració:
- Batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques.
- Afegim l'essència de vainilla i l'ou, batent fins a integrar tots dos.
- Afegim la farina, a poc a poc, primer amb batedora i després a mà sobre una superfície neta. Estirem sobre una làmina de paper sulfuritzat o de forn deixant 1/2 cm de gruix.
- Deixem reposar a la nevera durant un mínim de 30 minuts.
2. Galetes de xocolata
Galetes de xocolata FOTO: Cedida
Ingredients:
250 g de mantega a temperatura ambient
125 g de sucre
30 g de cacau en pols
300 g de farina de blat
5 g de llevat
Elaboració:
- En un bol barregem la mantega amb el sucre i batem fins a blanquejar.
- Tamisem el cacau sobre la barreja de mantega i sucre i barregem amb suavitat fins a integrar-ho tot.
- Fem el mateix amb la farina i el llevat.
- Cobrim la safata de forn amb paper sulfuritzat i col·loquem les boletes de la massa, intentant que tinguin la mateixa mida.
- Aixafem una mica i coem al forn, preescalfat a 180 °C, durant uns 12 minuts.
- Les treiem del forn, deixem que refredin i ja estan llestes.
- Tallem les galetes amb un talla pastes, les posem en una safata coberta amb paper vegetal i les refrigerem altres 30 minuts.
- Posem al forn a 180 °C amb calor amunt i avall uns 10 minuts, o fins que comencin a daurar-se.
- Finalment, posem les galetes en una reixeta perquè es refredin o es decorin.
3. Galetes de gingebre
Galetes de gingebre FOTO: Cedida
Ingredients:
225 g de farina de rebosteria
100 g de sucre
2 culleradetes de llevat
2 culleradetes de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal
1 culleradeta de gingebre mòlt
1/2 cullerada de canyella mòlta
100 g de mantega sense sal
100 g de mel
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 180 °C i preparar un parell de safates.
- Disposar la farina en un recipient ampli i barrejar amb el sucre, el llevat, el bicarbonat, la sal, el gingebre i la canyella.
- Afegeix la mantega tallada i pasta la massa.
- Posa la mel i barreja.
- Agafa la massa, de la mida d'una nou, i fes boletes amb les mans, separades per uns 4-5 cm.
- Aixafa les boletes i cou-les uns 10 minuts.
- Després deixa refredar, ensucrar per sobre, si és vol, i ja es poden gaudir.
4. Cookies
Pots elaborar galetes a casa amb els petits i passar una tarda entretinguda FOTO: Cedida
Ingredients:
130 g de mantega a temperatura ambient
90 g de sucre
120 g de sucre morè
1 ou
190 g de farina
50 g de trossets de xocolata negra
50 g de trossets de xocolata amb llet,
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de llevat
1 pessic de sal.
Elaboració:
- Preescalfem el forn a 180 °C i folrem paper de forn a la safata.
- Barregem la mantega amb tots els sucres i els integrem.
- Incorporem l'ou batut i afegim la farina tamisada, la sal, el bicarbonat i el llevat.
- Barregem fins a aconseguir una massa tova.
- Afegim les xocolates, i fem boles de la mateixa mida separades entre uns 5 cm.
- Posem al forn durant 14 minuts, una vegada daurades les retirem, refredem i gaudim!