Tortell de Reis. Com fer-lo a casa
El dinar de reis s'acaba amb aquest dolç tradicional que agrada a tota la família
Ingredients:
Per elaborar la massa:
- 10 g de llevat premsat
- 35 g d'aigua
- 75 g de farina
Per fer la segona part de la massa:
- 35 g de sucre
- 250 g de farina
- 2 g de sal
- 1 ou
- Ratlladura de llimona
- 65 g d'aigua
Per fer el massapà
- 150 g de pols d'ametlla
- 150 g de sucre
- Aigua (la necessària).
Per a decorar
- Fruites confitades al gust
- 10 g sucre esponjat
Elaboració:
- Per fer la primera part de la massa posarem en un bol el llevat triturat i hi afegim l'aigua i ho batem a mà. Hi afegim la farina. Ho remenem fins que obtenim una massa homogènia. Tapem la massa amb un drap de cuina i la deixem a temperatura ambient fins que dobli el volum.
- Mentrestant, farem el massapà: mesclem la pols d'ametlla i el sucre. Quan estiguin ben barrejats hi afegim l'aigua i fem una massa tova perquè no es trenqui i sobre la superfície enfarinada, li donarem forma de xurro on en una banda posarem el rei o reina i a l'altre la fava.
- Per elaborar la segona part de la massa posarem en una màquina de pastar el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'aigua, l'ou i la farina. Amassem fins que ens quedi ben elàstica i hi afegim la massa amb llevat, que ja ha pujat el doble del seu volum. Tornem a pastar i quan tota la massa ens quedi ben elàstica ja estarà a punt.
- Posarem el massapà a sobre i amb la resta de la massa, l'embolcallem. El massapà ha de quedar com un farcit i la deixarem fermentar tapada amb un drap dues hores aproximadament o fins que hagi doblat el seu volum.
- Passat aquest temps el pintarem amb ou i posarem les fruites confitades i el sucre esponjat. Ho posem al forn a 230 °C vint minuts just al mig de la safata perquè pugi de manera uniforme.