Fes una mona de pasqua des de casa i com un autèntic pastisser
Amb la Setmana Santa a tocar, recomanem fer la mona de Pasqua des de casa
Tenint en compte l'actual període de crisi per Covid-19 que fa que la majoria de ciutadans s'hagi de confinar i que la Setmana Santa està a tocar, recomanem fer la mona de Pasqua des de casa. A més de passar una tarda entretinguda amb els més petits i no tan petits de la casa, respectareu l'actual norma de quedar-se a casa.
Ingredients:
- 125 g de farina
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 1 pessic de sal
- Mantega per untar el motlle
- 75 ml d'aigua
- 200 g de xocolata fondant
- 200 ml de nata per muntar
- 200 g ametlla laminada
- 3-4 cullerades soperes de melmelada d'albercoc (o al gust)
Elaboració:
El pa de pessic:
-
Batrem els ous amb el sucre fins a obtenir una barreja blanquinosa i que tripliqui el seu volum.
- Afegir un pessic de sal i incorpora la farina tamisada a poc a poc, amb moviments suaus i evolvents perquè no baixi la barreja, fins que quedi totalment incorporada i sense grumolls.
- Tirarem la barreja en un motlle de 20 cm prèviament untat amb mantega i posarem uns 20 al forn preescalfat a 180 °C.
- Desemmotlarem i deixar refredar.
Almívar:
- En un cassó a foc suau posarem el sucre i l'aigua i ho desfarem fins que adquireixi una mica de consistència. Deixarem refredar.
Ganache de xocolata negra:
- Posarem la nata a escalfar i quan arrenqui el bull, afegirem la xocolata trossejada i remenarem fins que quedi com una crema. Deixarem refredar i la posarem a la nevera unes hores fins que agafi consistència. Treure'm de la nevera i la deixarem temperar a temperatura ambient.
Muntatge de la Mona:
- Tallarem el pa de pessic en tres capes.
- Pinzellarem una capa amb l'almívar i untar amb el ganache de xocolata.
- Pinzellarem l'altra capa amb l'almívar i posarem la melmelada.
- Cobrirem amb la tercera capa i pinzellarem amb l'almívar.
- Cobrir el pa de pessic amb la resta de la ganache de xocolata.
- Recobrir els laterals amb ametlla laminada.
- I decorarem amb ous, pollets i plomes.
Més informació