FamiliaFamília

Pensant propòsits pel nou any…

14-01-2018

Pensant propòsits pel nou any- Pares i Nens

Cada principi d’any és com un exercici que fem mentalment, un repàs de què hem fet i cap on volem anar...a mi m’agrada, em serveix per estructurar-me, per veure en quin punt estic. Perquè el dia a dia ens engoleix a la rutina i a vegades jo em deixo endur per la inèrcia del moment.

És bo aturar-se, respirar i agafar embranzida cap endavant. Aquest any m’he proposat uns quants objectius, fàcils d’aconseguir, perquè la veritat no cal embarcar-se en grans “empreses” si no estem abocades al fracàs absolut!

L’únic que demano és TEMPS.

Temps per estimar-me, temps per mi, temps per tenir paciència, temps per parar-me, temps per dedicar als meus fills, …..

Estimar-me. Sí, no ens estimem prou, no ens cuidem ni consentim prou, ens anem deixant i de cop i volta mires i penses, com he arribat a aquí? El que eren tangues comencen a ser calces-faixa, les sabates d’arreglar s’han convertit en allò  excepcional i anem a treballar gairebé en xandall… la roba de nit ja no són vestits elegants, perdoneu però en el meu cas són els pijames de franel·la i això, no potser! Renovar-se o morir!

Temps per mi, només faig que queixar-me: que em sobren alguns quilets… Doncs com que “tancar la boca” no ho aconseguiré com a mínim anar a caminar, apuntar-me al gimnàs, o fer alguna cosa per sortir de la rutina. En definitiva, tenir temps per mi!

Temps per ser mare, sí, mare i no assistenta-apagafocs-taxista- i un llarg etcètera dels meus fills.

Carregar-me de paciència! Sí, perquè com la dita diu “nens petits problemes petits, nens grans problemes grans”, és una veritat com un temple. I aquí les dosis de paciència s’han de receptar i dosificar durant tot el dia i fins i tot intensificar, així quan menys en tens és quan més la necessites.

Amb temps podrem treballar i transmetre els valors com: “slow life”.

La immediatesa s’està instaurant en les nostres vides i l'”ara i aquí” no és bo. No és bo ni és sa, ni és el real. Les coses volen temps i l’educació dels nostres fills també i és molt importat. Com més invertim en aquest temps el fruit serà millor.

I ara ve quan em plantejo, i d’on trauré el temps?

 

I vosaltres, quins són els vostres propòsits per aquest any?

1 Comentari

  1. Alex 14 de gener de 2018 Reply

    Temps, sembla estrany, una cosa que tenim i que sempre ens falta.
    El pogué fer una bona dosificació es lo essencial.
    Bona sort en l’intent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*