Els adolescents es troben en una etapa complicada i en l'esport trobaran una via per alleujar l'estrès i emocions. Creus que saps com motivar-los?
Beneficis de l'esport
- Mantenir una vida i un pes saludable.
- Sentir-se amb energia.
- Diversió.
- Socialització.
- Ajuda a expressar les seves emocions i controlar l'estrès.
- Prevé malalties cardíaques i altres problemes mèdics.
És habitual que els interessos en els adolescents augmentin, de la mateixa manera que les seves responsabilitats. Trobar temps per l'esport és a vegades la més gran de les tasques pels pares i fills.
Els adolescents haurien de fer una hora diària d'activitat física la majoria dels dies de la setmana, i si fos possible, cada dia.
A vegades, no practicar un esport concret no vol dir que no es practiqui cap mena d'activitat física.
Incloure l'esport en el dia a dia és tan fàcil com anar caminant a l'escola o trobar un treball en el qual es requereixi activitat, com monitor de lleure, entrenant un equip infantil, ...
Com trobar la motivació pels adolescents?
La decisió de realitzar esport l'han de prendre els adolescents i hem de cedir el control als nostres fills sobre la forma en la qual volen estar actius físicament.
Hem de tenir en compte que els adolescents es troben en una etapa de la seva en la qual s'estan definint a si mateixos com a individus i volen prendre les seves pròpies decisions. Hem d'emfatitzar amb qualsevol dels esports que decideixin, la finalitat és que es mantinguin actius de forma regular.
Hi ha adolescents que realitzen vídeos d'activitat física a casa, tot i que haurien de combinar-ho amb el joc actiu a la participació en algun esport.
Les activitats sedentàries, com veure la televisió, jugar a videojocs, l'ús d'ordinadors, tauletes o smartphones, les hem de limitar, ja que per ells hi dedicarien tot el seu temps lliure a aquest tipus d'activitat.
Quan parlar amb el pediatre?
La vostra preocupació serà la que determini la visita al pediatre.
Els adolescents que pateixen sobrepès o que no són molt sedentaris, és possible que requereixin una iniciació més lenta en l'esport. Serà el pediatre o metge qui determini i recomani un pla d'activitat física concret per adaptar a l'adolescent.
Si els adolescents pateixen afeccions mèdiques cròniques o alguna discapacitat, no han de ser exclosos de les activitats físiques. Haurem de modificar o adaptar l'activitat física a ells. Serà el metge qui tingui l'última decisió sobre quines activitats poden realitzar de manera més segura els adolescents.
L'esport és bo per a tots
Oferir un model positiu i fer exercici amb regularitat ens ajudarà a comprometre al nostre fill amb el fet d'estar en forma.
Si nosaltres també realitzem activitats físiques, no només col·laborem al missatge que volem transmetre als adolescents, sinó que tenim l'oportunitat de mantenir-nos en forma i connectats amb el nostre fill.