Magdalenes de castanya
Proposta de Nuni de Cuinetes
Tardor. Temps de moniatos, castanyes, caquis, carbasses, bolets, … que faran les delícies de la nostra cuina. Una paleta que va del granat profund de la magrana, passant pel taronja de les carbasses, fins el castany fosc de les castanyes. Castanyes que seran les protagonistes de la nostra recepta d'avui! Farem una recepta que agrada molt a grans i petits! Magdalenes! Magdalenes de castanya! La recepta és adaptada de l'original d'en Xavier Barriga que per mi és la millor recepta de magdalenes que he fet mai! Ja sabeu pares i petits! Mans ben netes i mans a l'obra!
INGREDIENTS:
• 125 g d'ou (aproximadament 2 ous mida L)
• 175 g de sucre
• 60 ml de llet
• 190 ml d'oli d'oliva suau
• 110 g de farina fluixa
• 100 g de farina de castanya
• 7 g d'impulsor o llevat químic
• canyella en pols
• un pessic de sal
ELABORACIÓ:
- Amb l'accessori batedor del robot pastador, bateu a marxa mitjana els ous i el sucre fins a obtenir una mescla esponjada. Recordeu que tot ha de ser ben net i sec, i que els ous han d'estar a temperatura ambient. Si no teniu robot pastador no patiu! Podeu fer la recepta perfectament en un bol remenant amb un batedor! Fareu braços!
- Incorporem la llet a la barreja d'ous i sucre batent en marxa lenta per evitar que la batuda baixi massa.
- A continuació afegim l'oli batent també a poc a poc.
- A part barregem les farines amb l'impulsor i les passem pel sedàs. Afegim la sal i la canyella i barregem.
- Incorporem aquesta barreja d'ingredients sòlids a la batuda dels ous, sempre en marxa lenta, i remenem el temps just perquè la pasta quedi homogènia.
- Tapem el bol amb la massa amb film a pell (que toqui la massa per tal de que no s'assequi) i la deixem reposar a la nevera un mínim d'una hora.
- Després del repòs i un moment abans d'enfornar les peces, remenem enèrgicament la pasta amb una batedora de manual.
- Escalfem el forn a 210 ºC.
- Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i l'anem repartint per les càpsules de magdalenes. També ho podem fer amb una cullera o una cullera de gelat (conté la quantitat justa de massa que ens farà falta per emplenar cada càpsula!).
- Omplim les càpsules només fins a tres quarts de la seva capacitat i empolsinem amb sucre blanc.
- Coem les magdalenes a 210 ºC entre 12 i 16 minuts aproximadament (vigileu-les! Cada forn és un món!).
Si ho voleu podeu acompanyar les magdalenes de melmelada de castanyes, però us asseguro que soles estan de vici! Feliç castanyada.