Nova proposta de Nuni de Cuinetes.
Aquest any 2016, és l'Any Internacional dels Llegums, i no m'estranya gens, ja que són saludables, econòmics i nutritius. Rics en proteïnes, ferro, fibra, no contenen colesterol i són un dels pilars alimentaris de la dieta mediterrània. De fet es recomana consumir-ne de 2 a 4 vegades a la setmana i no sempre els arribem a consumir. Són un primer plat magnífic, o fins i tot pot ser un segon plat fent-lo més complet. Poseu-ne a les amanides fredes ara que ve el bon temps o sempre ens anirà bé com a guarnició... les possibilitats són moltes. Només cal posar-hi imaginació.
Una preparació que agrada molt als petits és l'hummus, un gran aperitiu que ens servirà per "dipejar" (aquí anem inventant verbs com veieu... xD) amb bastonets de pa i verdures com la pastanaga o l'api. És una bona manera d'introduir als nens al món de les espècies i que comencin a identificar-ne algunes com el comí o el pebre vermell. La recepta és molt fàcil i com sempre la podreu fer amb l'ajuda dels grans. Som-hi!
INGREDIENTS:
- 250 g de cigrons cuits
- 2 cullerades de Tahini (pasta de sèsam)
- El suc d'1 llimona
- Mitja cullerada de comí en pols
- 2 cullerades d'oli d'oliva Verge Extra (OOVE)
- Pebre vermell dolç
- Sal
- Sèsam (per decorar)
- Si cal, una mica d'aigua mineral per ajustar la textura (ha de quedar cremosa) o si heu cuit els cigrons a casa, reserveu part de l'aigua de cocció (o demaneu-ne a la parada de llegums en comprar els cigrons).
- El que vulgueu per "dipejar": bastonets de pa, pa pita, bastonets de pastanaga, d'api...
ELABORACIÓ:
- Ben fàcil, poseu tots els ingredients dins d'un pot de batedora (els cigrons, el suc de llimona, les espècies, l'OOVE i la tahini) i ho batem fins que ens quedi tot ben triturat.
- Afegiu aigua mineral (o el suc de coure els llegums) mentre bateu fins que aconseguiu una textura ben cremosa i més aviat densa.
- Ho servim en un bol i damunt ho amanim amb un bon raig d'OOVE, pebre vermell dolç i uns grans de sèsam.
- Acompanyeu-ho de bon pa i a gaudir! Bon profit!