Cous-cous amb pastanaga, pernil dolç i formatge

Una proposta de Nuni de Cuinetes

Qui més qui menys ja s'ha estrenat a fer el primer bany a la platja o la piscina, oi? Senyal que ha arribat el bon temps! I amb l'arribada de la calor tenim ganes de menjar plats fresquets i lleugers.

Cous-cous amb pastanaga, pernil dol? i formatge

Les amanides són les reines de les taules però no totes les amanides agraden a la canalla. A la nostra mà està fer-les atractives i combinar-hi ingredients que els motivi a tastar-les i menjar-les. Si a més a més fem que siguin ells mateixos els que les elaboren, tenim molts números de que se l'acabin menjant. Ja se sap que les coses que fan ells els motiva molt i és molt possible que tastin allò que, no haguessin tastat tan fàcilment.

La recepta que us portem avui és una amanida (encara que no ho sembli). Es tracta d'una amanida de cous-cous amb pastanaga, pernil dolç, formatge i amanit amb una vinagreta de cítrics. Com sempre la recepta la podran fer ells solets amb l'ajuda d'un adult, a l'hora de coure el cous cous. A part farem una presentació divertida del plat. Podem fer-ho amb petits bols o fins i tot amb testos petits! D'aquesta manera semblarà que és un test on hi plantem una pastanaga.

Mans netes, davantal i cap a  la cuina! Anem a la recepta!

Cous-cous amb pastanaga, pernil dol? i formatge

INGREDIENTS:

  • 250 g de cous-cous
  • 100 g de pernil dolç
  • 100 g de formatge semi
  • 1 pastanaga (per ratllat)
  • 1 pastanaga baby (per decorar)
  • Oli, sal i mantega

Per la vinagreta: 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra, un polsim de sal i una cullerada de suc de llimona.

ELABORACIÓ:

  1. Coem el cous-cous tal i com ens indica el fabricant. En general cal posar a bullir 250 ml d'aigua amb un polsim de sal i un raig d'oli. En quan bulli l'apartem del foc i afegim 250 g de cous-cous. Remenem i deixem reposar 3 minuts.
  2. Afegim un dauet de mantega i tornem a posar al foc el recipient remenant a foc lent durant 2 o 3 minuts. Apartem i deixem refredar a la nevera tapat amb film.
  3. Agafem la llenca de pernil dolç gruixuda i la tallem a dauets.
  4. Fem el mateix amb el tall de formatge. El tallem a dauets.
  5. Netegem una pastanaga, la pelem i la ratllem.
  6. Un cop tenim el cous-cous fred el posem en un bol i hi barregem el pernil, el formatge i la pastanaga ratllada. Remenem bé per tal de que quedi ben repartit.
  7. Per fer la vinagreta per amanir posarem en un bol 3 cullerades d'oli verge extra, 1 cullerada de suc de llimona natural i un polsim de sal. Batem-ho bé i amanim al gust l'amanida de cous-cous.
  8. Ho servim en petits bols (o testos petits) que omplirem fins dalt i després hi plantarem una pastanaga baby.

Bon profit petits !!

Nuni